ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / H Apple συμμετέχει στο Wireless Power Consortium/Qi, ως ένδειξη ύπαρξης ασύρματης φόρτισης;

H Apple συμμετέχει στο Wireless Power Consortium/Qi, ως ένδειξη ύπαρξης ασύρματης φόρτισης;

qi

Οι φήμες για μια ασύρματη φόρτιση στο επερχόμενο iPhone 8 καλά κρατούν και μάλιστα πλέον αποκτούν και μια νέα διάσταση μετά την συμμετοχή της Apple σε ένα βιομηχανικό γκρουπ που είναι εστιασμένο στην ασύρματη ενέργεια.

Η Apple λοιπόν από σήμερα είναι μέσα στα 123 μέλη του Wireless Power Consortium. Η συμμετοχή της δεν υπήρχε πριν μια εβδομάδα.

Αν και οι πρώτες φήμες μιλούσαν πως η Apple ετοιμαζόταν να παρουσιάσει μια ασύρματη φόρτιση από απόσταση, τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι πιστεύουν πως φέτος η Apple θα παρουσιάσει ότι έχουμε δει και από άλλους κατασκευαστές μέχρι σήμερα δηλαδή μια επαγωγική ασύρματη φόρτιση.

Σύμφωνα με αναλυτές η Apple δεν μπορεί να περιμένει πλέον και να μην μπει στο τρένο της ασύρματης φόρτισης ειδικά μιας και πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το 90% των καταναλωτών επιθυμούν ένα τέτοιο χαρακτηριστικό στην επόμενη συσκευή τους.

Το εν λόγω consortium προωθεί την χρήση ενός στάνταρ για ασύρματη φόρτιση γνωστού και Qi. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η Apple θα υποστηρίξει πλήρως αυτό το πρωτόκολλο. H Apple χρησιμοποιεί Qi φόρτιση στο Apple Watch αλλά έχει κάνει κάποιες μετατροπές έτσι ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλοι Qi φορτιστές της αγοράς. Μάλλον κάτι τέτοιο θα δούμε και στο iPhone.

H επίσημη απάντηση της Apple στην εν λόγω είδηση ήταν:

H Apple είναι ενεργή σε μια σειρά από στάνταρ και οργανισμούς που είτε ηγείται είτε συμμετέχει. Η Apple ενώθηκε με το Wireless Power Consortium έτσι ώστε να μπορεί να συμμετέχει και να παράγει ιδέες αλλά και να συνεργάζεται για την δημιουργία μελλοντικών πρωτοκόλλων στην εν λόγω κατηγορία.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.