ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / H Apple ωθεί την Mission Motors στο κλείσιμο

H Apple ωθεί την Mission Motors στο κλείσιμο

MissionR3

Μία νέα startup επιχείρηση, η Mission Motors, έχει αναστείλει τη λειτουργία της τον τελευταίο καιρό, λόγω μεγάλου ανταγωνισμού από μεγάλα ‘κεφάλια’ της αγοράς, όπως είναι η Apple. Η συγκεκριμένη επιχείρηση απέτυχε να αναπτύξει ένα πλήρες και βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, σύμφωνα με αναφορές της Reuters.

“Mission had a great group of engineers, specifically electric drive expertise,” [former CEO Derek] Kaufman said. “Apple knew that – they wanted it, and they went and got it.”

Οι αναφορές ισχυρίζονται πως 6 μηχανικοί από την εταιρεία με βάση το San Francisco, προσλήφθηκαν από την Apple το περασμένο φθινόπωρο και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας έχουν περάσει στα χέρια των επενδυτών της Infield Capital.

Από την άλλη, η Mission Motorcycles, μία παρόμοια εταιρεία, είναι έτοιμη να ανακοινώσει τη χρεοκοπία της. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Kaufman, η Apple ποτέ δεν προσπάθησε να βγάλει από τον ανταγωνισμό την Mission Motors, ωστόσο όμως, προσπάθησε να αποκτήσει τους μηχανικούς της εταιρείας οι οποίοι θα δουλεύουν πάνω στους αλγόριθμους για τη φόρτιση και την ψύξη της μπαταρίας.

Η Mission Motors ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2007, με προοπτικές να δημιουργήσει μία παγκοσμίου κλάσσης ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, ενώ στις αρχές του 2013 παρουσίασε ένα πρωτότυπο σχέδιο της μοτοσυκλέτας, το οποίο έλαβε πολύ θετικά Reviews. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο η εταιρεία άρχισε να αντιμετωπίζει κάποια οικονομικά προβλήματα, καθώς αρκετοί από τους μηχανικούς της έφυγαν για άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες, ενώ κάποιοι επενδυτές την βοήθησαν να κρατηθεί στο προσκήνιο και να συνεχίσει το έργο της. Παρ’ όλα αυτά, η Mission Motors, ποτέ δεν έδωσε στην αγορά ένα ολοκληρωμένο μοντέλο προς πώληση.

Τέλος, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η Apple φημολογείται πως εργάζεται πάνω σε κάποιο ηλεκτρικό όχημα, με την κωδική ονομασία “Project Titan”, εδώ και αρκετούς μήνες. Στην ομάδα που εργάζεται για αυτό το project, έχουν κρατήσει μια μυστικότητα, ενώ λέγεται πως περιεχονται άτομα από την Tesla, Ford, GM, A123 Systems, Samsung και άλλους ανταγωνιστές.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 6 Plus και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.