ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / H Blackberry μηνύει τον SVP of software της γιατί προσλήφθηκε από την Apple

H Blackberry μηνύει τον SVP of software της γιατί προσλήφθηκε από την Apple

BlackBerry-Logo-Mobile-2012

Δεν είναι κάτι που το ακούμε συχνά αλλά η Βlackberry κατέθεσε μήνυση στον πρώην SVP of software της μόλις αυτός κατέθεσε την παραίτηση του, τον Δεκέμβριο. Η εταιρεία υποστηρίζει πως ο Sebastien Marineau-Mes αναλαμβάνοντας καθήκοντα ‘VP of Core OS’ στην Apple ουσιαστικά παραβίασε έναν από τους όρους του συμβολαίου του.

Σύμφωνα λοιπόν με το δικαστήριο η μήνυση έχει να κάνει με παραβίαση εργατικού συμβολαίου και την μη προειδοποίηση τουλάχιστον 6 μηνών για την ανάληψη νέας θέσης σε ανταγωνιστική εταιρεία. Σύμφωνα λοιπόν με το δικαστήριο και εφόσον κοινοποίησε την παραίτηση του τον Δεκέμβριο θα έπρεπε να μείνει στην Blackberry μέχρι και τον Ιούνιο.

“BlackBerry will not stand by while a former employee violates his employment contract. It is unfortunate that we had to take this step, but we will do whatever is necessary to ensure that employees honor the agreements they make with us. When we enter into an agreement with an employee, as we have with Mr. Marineau, we expect him to honor his commitment just as he would expect that we will honor ours. We are pleased that the court has endorsed our position and ruled that the employee contract and its terms are valid.”

Ο Marineau-Mes ξεκίνησε να δουλεύει για την BlackBerry το 2010 όταν η εταιρεία αγόρασε το QNX—το software που αποτελεί την βάση για το BlackBerry’s PlayBook OS και BlackBerry 10, αλλά και το CarPlay project της Apple. Θεωρείτε πως ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εταιρείας οπότε η φυγή του μάλλον στοίχισε ιδιαίτερα.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.