ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / App Store / H Facebook θα κάνει διαθέσιμη μια νέα υπηρεσία αναγνώρισης ήχου τις επόμενες ώρες

H Facebook θα κάνει διαθέσιμη μια νέα υπηρεσία αναγνώρισης ήχου τις επόμενες ώρες

Facebook-Audio-Recognition-teaser-001

Η Facebook μέσα στις επόμενες ώρες θα λανσάρει μια νέα υπηρεσία η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες της να αναγνωρίζουν TV Shows, ταινίες καθώς και μουσική που θα παίζει στο παρασκήνιο.

Η υπηρεσία θα μοιάζει όπως το Shazam και το Sound Hound, και το νέο αυτό χαρακτηριστικό θα προστεθεί στην εφαρμογή μέσω αναβάθμισης της από το App Store και το Google Play.

O Mark Gurman αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η Facebook αναμένεται να εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό/υπηρεσία έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να μοιραστούν με τους φίλους τους το τι ακούνε ή το τι βλέπουν ανά πάσα στιγμή. Η υπηρεσία θα δέχεται ως input τον ήχο από το μικρόφωνο της συσκευής του χρήστη”

Όταν τώρα η υπηρεσία θα βρίσκει τον ήχο αυτόματα θα ενεργοποιεί ένα link με την αντίστοιχη σελίδα του καλλιτέχνη για παράδειγμα που υπάρχει στο Facebook. Όλα τα τραγούδια θα έχουν και μια σειρά από Spotify, Rdio ή Deezer previews, με βάση την εφαρμογή που έχετε χρησιμοποιήσει τελευταία για την ακρόαση της μουσικής σας.

It starts listening as soon as you start typing a new status. There’s no need to tap “Listening To” or “Watching” in the status-creation screen. You can opt in to the feature for the first time by tapping a new button inside the status window.

When there’s a match, a badge pops up over Facebook’s feelings button, a small smiley face. The hope is that there will be a match by the time you’re done writing a status. In my brief tests of the new service, audio recognition found matches to a few songs, movies, and TV shows in less than five seconds.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.