ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / H Google αφήνει άφωνους τους πάντες χρησιμοποιώντας τεχνολογία της PrimeSense της Apple

H Google αφήνει άφωνους τους πάντες χρησιμοποιώντας τεχνολογία της PrimeSense της Apple

Project-Tango-by-Google

Πριν λίγο καιρό η Google είχε δημοσιοποιήσει ακόμη ένα καινοτόμο προϊόν με την ονομασία “Project Tango”, το οποίο αποτελεί μέρος του οράματος της αμερικανικής εταιρείας να αναδείξει τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας στον τομέα της τρισδιάστατης χαρτογράφησης και της επαυξημένης πραγματικότητας, με τη βοήθεια ενός…smartphone.

Στόχος του Project Tango είναι να “μάθει” τον κόσμο γύρω του αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία αλλά με μία “ανθρώπινη ματιά”, με τη Google να αναφέρει ότι η συσκευή έχει τη δυνατότητα με τη βοήθεια των αισθητήρων της, του επεξεργαστή, αλλά και του λογισμικού που περιλαμβάνει, να χαρτογραφήσει χώρους στους οποίους την μετακινείτε, με την ελπίδα ότι το project θα μπορέσει να συνθέσει ένα χάρτη ολόκληρου του κόσμου καθώς και να σας δίνει ακριβείς οδηγίες οπουδήποτε και αν βρίσκεστε.

Ωραία και καλά θα μου πείτε τώρα αλλά που κολλάει η Apple και η πρόσφατη εταιρεία που εξαγόρασε η PrimeSense που ειδικεύεται στην 3D τεχνολογία.

Το iFixit αναφέρει σήμερα πως μέσα στο εν λόγω smartphone της Google υπάρχει το πρωτότυπο chip της PrimeSense Capri PS1200 3D. To γεγονός λοιπόν πως η Google το παρουσιάζει πρώτη στο κοινό την στιγμή που η Apple πλέον έχει δώσει $350 εκατομμύρια για την εξαγορά της εταιρείας που το δημιούργησε κάνει τα πράγματα το λιγότερο περίεργα από όποια οπτική και να το δει κάποιος. Σίγουρα η Apple θα ήθελε να ενσωματώσει εκείνη σε κάποιο μελλοντικό της iPhone το εν λόγω τσιπ αλλά πλέον η Google την πρόλαβε και μάλιστα με ένα μοναδικό τρόπο.

This appears to be PrimeSense’s new Capri PS1200 SoC 3D imaging chip, unexpected for a couple of reasons:

Just last year, Apple bought PrimeSense, manufacturer of the Kinect’s 3D vision hardware. Speculators assumed we would be seeing this hot new hardware in an upcoming iOS device, with intent of mapping 3D spaces. Looks like Tango beat Apple to the punch with their own tech?

Με απλά λόγια η Google με το Tango μας παρουσιάζει πρώτη μια τεχνολογία που θα ήθελε η Apple να την παρουσιάσει και μάλιστα χρησιμοποίησε chip τα οποία πλέον ανήκουν στην Apple!!

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.