ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / H Google θα αυτοματοποιήσει την παραγωγική γραμμή του iPhone με ρομπότ στα εργοστάσια της Foxconn

H Google θα αυτοματοποιήσει την παραγωγική γραμμή του iPhone με ρομπότ στα εργοστάσια της Foxconn

iRobot-Apple-e1298263006644

Θα μπορούσε ποτέ η Google να βοηθήσει την παραγωγική γραμμή της Apple και μάλιστα την κατασκευή ενός iPhone; H απάντηση σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της The Wall Street Journal είναι πως ναι.

Η Google θέλει να συνάψει συνεργασία με τον νούμερο 1 κατασκευαστή της Apple, Foxconn προσφέροντας πολύ μεγαλύτερη αυτοματοποίηση των εργοστασίων της με την βοήθεια ρομπότ.

Σύμφωνα με την αναφορά ο Foxconn Chairman Terry Gou συναντήθηκε με τον Andy Rubin της Google στην Taipei για να συζητήσουν για νέες ρομποτικές τεχνολογίες που θα βοηθήσουν στην ταχύτητα παραγωγής των εργοστασίων. Οι δύο άντρες μάλιστα φημολογείται πως συνεργάζονται από πέρυσι πάνω στο όραμα της Google στην ρομποτική.

At the meeting, Gou expressed excitement over new automation technologies demonstrated by Rubin, they said. Rubin also asked Gou to help integrate a technology company that Google is acquiring as Foxconn’s strength lies in mechanical engineering.

Στο μεγαλύτερο μέρος αυτή την στιγμή η Foxconn προσλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους που συναρμολογούν προϊόντα εταιρειών όπως αυτά της Apple, Microsoft, Amazon, Dell και πολλών ακόμη. Η Foxconn θέλει όμως να το αλλάξει αυτό και να αντικαταστήσει τους εργαζομένους με ρομπότ μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.

Foxconn-robot

Κάθε ρομπότ στοιχίζει γύρω στα $20,000-$25,000 για να παραχθεί κάτι το οποίο σημαίνει πως η Foxconn θα πρέπει να δαπανήσει $750 εκατομμύρια  για την εγκατάσταση 30,000 μηχανών.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.