ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Απόψεις / H Google παρουσίασε το πραγματικό της πρόσωπο: χωρίς στόχο και πρωτοτυπία με δόσεις κακίας

H Google παρουσίασε το πραγματικό της πρόσωπο: χωρίς στόχο και πρωτοτυπία με δόσεις κακίας

Ev_GoogleIO_2013_DavidCardinal_00091

Το keynote της Google για το I/O developers συνέδριο της πέρασε στην ιστορία παρουσιάζοντας αρκετά στοιχεία για την γενικότερη εικόνα της εταιρείας. Το τεράστιο και ομολογουμένως βαρετό keynote της μιας και είχε διάρκεια πάνω από 2μιση ώρες είχε λίγο από όλα. Έτσι είδαμε νέα έκδοση για το Android σε νέα κινητά, smartwatches, TVs, αυτοκίνητα αλλά και πολλά δεδομένα που απλόχερα μοίρασε η εταιρεία επί σκηνής.

Για αρκετούς από εμάς ήταν ένα deja vu σε χειρότερη έκδοση του WWDC της Apple πριν 2 εβδομάδες.

Ο Leander Kahney ιδρυτής του CultofMac εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο το πραγματικό πρόσωπο της Google κάνοντας τις παρακάτω αναφορές.

Στην επιφάνεια η Google εμφανίζει ένα καλύτερο πρόσωπο από ότι η Apple. Αντί για την Apple που στα keynotes της ανεβαίνουν επί σκηνής μεσήλικες λευκοί άνδρες η Google είχε μια παρέλαση από άνδρες και γυναίκες διαφορετικών εθνικοτήτων.

O βασικός παρουσιαστής της Google Sundar Pichai, είναι και ο ίδιος ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος: Έξυπνος, εργατικός που ξεκίνησε από την εργατική τάξη της Ινδίας και δούλεψε σκληρά για να φτάσει εκεί που έφτασε.

Ο Pichai παρουσίασε το Android One, μια οικονομική πλατφόρμα για $100 smartphones για τους φτωχούς της γης. Τόνισε μάλιστα πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της γης δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και περιέγραψε το Android one ως την λύση που προτείνει η Google για τις φτωχές περιοχές του πλανήτη.

Πραγματικά μια πολύ καλή κίνηση της Google που έδειξε πως σκέφτονται μπροστά. Στην αντίπερα όχθη η Apple μοιάζει με του κακούς της υπόθεσης που χτίζουν όμορφα και ακριβά gadgets για τους πλούσιους.

Όλα αυτά θα ήταν πολύ καλά και όμορφα βέβαια αν δεν αποτελούσαν μια μαγική εικόνα της Google. Στην ουσία η εταιρεία δεν νοιάζεται για τους πραγματικά φτωχούς. Με το Android one αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να μεγαλώσει την πλατφόρμα συλλογής πληροφοριών που έχει και έτσι να βγάλει περισσότερα λεφτά από τις διαφημίσεις. Ναι σίγουρα θα ευνοηθούν και πληθυσμοί της γης από αυτή την κίνηση αλλά ο πραγματικός λόγος ακούει στο όνομα Google Ads.

Σε αντίθεση το πρόσωπο της Apple απέναντι στο κοινό είναι πιο καθαρό με ένα ακόμη καθαρότερο μήνυμα – Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τα καλύτερα προϊόντα.

Σίγουρα και το γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι εμείς τα προϊόντα αυτά της Apple είναι ακριβά αλλά δεν θα ακούσουμε ποτέ την εταιρεία να λέει πως θα δημιουργήσει δις συσκευών για τις φτωχές χώρες. Με την Apple παίρνεις ότι βλέπεις, δεν υπάρχουν κρυφά μηνύματα όπως στην περίπτωση της Google.

Eπίσης για ακόμη μια φορά μια σειρά από προϊόντα που έδειξε η Google χθες ήταν καθαρή αντιγραφή αντίστοιχων της Apple. Το νέο Material Design της διεπαφής του Android μοιάζει σαν το iOS 7 αλλά με σκιές. Επίσης το Android υποστηρίζει πλέον και αυτό 64 bit επεξεργαστών ενώ τα Android TV και Android Auto είναι κλώνοι ουσιαστικά του Apple TV και CarPlay.

Η μόνη πρωτοτυπία ήταν η νέα πλατφόρμα Android Wear η οποία όμως δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο στόχο και απέδειξε πως εταιρείες σαν την Google και την Samsung δεν έχουν καταλάβει ακόμη τους σωστούς λόγος γιατί οι χρήστες θα θέλουν έναν μικρό υπολογιστή στον καρπό τους. Η Apple αναμένεται να δώσει και αυτή τις δικές τις απαντήσεις με την είσοδο του iWatch λογικά φέτος.

Μετά τις 2 συνεχόμενες ώρες όλο το ακροατήριο είχε κουραστεί και καθώς το keynote συνεχιζόταν φτάνοντας κοντά στην τρίτη του ώρα οι παρευρισκόμενοι ξεκίνησαν τα Tweets όπως “Δεν θα σηκωθεί επιτέλους κάποιος να φωνάξει, φτάνει έχει κρατήσει πάρα πολύ;”

Screen Shot 2014-06-26 at 4.30.31 PM

To highlight που δείχνει το πόσο κουραστικό και μπερδεμένο ήταν το Keynote ήταν όταν ο προλογίστηκε ο Eric Schmidt αλλά αντί να εμφανιστεί ο CEO της Google ένας άγνωστος μηχανικός ανέβηκε επί σκηνής.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.