ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / H KGI προβλέπει μηδενική ή/και αρνητική αύξηση πωλήσεων iPhone για το Q4 2015

H KGI προβλέπει μηδενική ή/και αρνητική αύξηση πωλήσεων iPhone για το Q4 2015

iphone-sales

 

Η KGI – διεθνούς φήμης και αξιόπιστη εταιρεία αναλύσεων με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχών αναλύσεων και προβλέψεων- αναμένει για το Q4 2015 μηδενική ή ακόμη και αρνητική αύξηση πωλήσεων για το iPhone. Πιο συγκεκριμένα η αναφορά της κάνει λόγο για πωλήσεις που θα κυμανθούν μεταξύ 65 και 75 εκατ. iPhones, σε σχέση με τα 74.5 εκατ. πωλήσεις που έγιναν το ίδιο τρίμηνο πέρσι.

Αναμένουμε τα iPhone 6S & 6S Plus να είναι τα πρώτα της σειράς S που θα έχουν μηδενικό ή και χαμηλότερο όγκο πωλήσεων από τους προκατόχους τους.

Η KGI βασίζει αυτήν την απαισιόδοξη πρόβλεψή της σε 2 σημαντικούς παράγοντες: 1) την πολύ αδύναμη κατάσταση της Κινεζικής οικονομίας αυτό το διάστημα  και 2) ότι οι καταναλωτές δεν φαίνεται να εντυπωσιάζονται και τόσο πολύ από την επερχόμενη τεχνολογία Force Touch στα νέα iPhones…

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κάποια σούπερ εφαρμογή που να εκμεταλλεύεται το Force Touch. Μια τεχνολογία η οποία χρησιμοποιείται ήδη στο Apple Watch και στα νέα Macbooks χωρίς όμως να έχει και τόσο εμφανές θετικό feedback από την αγορά. Για τον λόγο αυτό, πιστεύουμε ότι δεν θα προσφέρει ένα τόσο σημαντικό πλεονέκτημα στα νέα μοντέλα για να συνεχιστεί η αύξηση πωλήσεων που τόσα χρόνια βλέπουμε.

Πολλοί αναλυτές και δημοσιογράφοι που ακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την Apple φαίνεται να συμφωνούν :

Τα τελευταία S-μοντέλα είχαν πραγματικά μοναδικά χαρακτηριστικά που “έπεισαν” τους καταναλωτές να τα αγοράσουν: το iPhone 4S έφερε την Siri, και το 5s  μας έδωσε το Touch ID και τα 2 σημαντικά χαρακτηριστικά τα οποία απευθυνόταν σε μη-τεχνολογικό κοινό.

Αλλά το Force Touch δεν φαίνεται να απευθύνεται τόσο στον μέσο χρήστη και δεν θα του καλυτερέψει κατά πολύ την εμπειρία χρήσης όπως τα προηγούμενα μοντέλα που εισήγαγαν τις έννοιες “Μίλα και δώσε εντολές στο iPhone σου” και “Ξεκλείδωσε το με το δάχτυλό σου”

Τέλος, η αναφορά της KGI υποστηρίζει ότι η Apple μείωσε τις παραγγελίες κατασκευής του iPhone 6S – βέβαια μόλις κατά 1% που από μόνο του δεν λέει κάτι. Τώρα αν επαληθευτεί η πρόβλεψή της θα το γνωρίζουμε προς τα τέλη Ιανουαρίου 2016 που όπως πάντα η Apple ανακοινώνει τα αποτελέσματα του 1ου οικονομικού της τριμήνου που αντιστοιχεί ημερολογιακά στο τελευταίο τρίμηνο του 2015.

Θα είναι άραγε η πρώτη φορά που ένα νέο iPhone δεν θα σπάσει το ρεκόρ πωλήσεων του προκατόχου του; Εσείς τι στοιχηματίζετε;

 

σχολιασμός στο φόρουμ

About Dimitris Makris

Dimitris Makris
Ο Δημήτρης αγάπησε την Apple με την πρώτη ματιά. Από το iPhone 3G και έπειτα δημιούργησε το δικό του οικοσύστημα με συσκευές της Apple και την ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια. Έχει δικό του μαγαζί γνωστού παρόχου της Ελλάδας και έτσι γνωρίζει πολλά πράγματα εκ των έσω.