ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Accessories / H LG Display υπογράφει συμφωνία με την Apple για την κατασκευή 1.52-ιντσών OLED iWatch οθονών;

H LG Display υπογράφει συμφωνία με την Apple για την κατασκευή 1.52-ιντσών OLED iWatch οθονών;

iwatchC-on-wrist-640x480

Είχε αναφερθεί τον περασμένο Οκτώβριο πως η LG Display ήταν κοντά στο να κλείσει συμφωνία με την Apple για την κατασκευή μικρών οθονών OLED (organic light-emitting diode) που θα χρησιμοποιόντουσαν στο επερχόμενο iWatch της εταιρείας.

Αυτό το γεγονός θα σηματοδοτούσε την δεύτερη εταιρεία που θα παρείχε τέτοιες οθόνες με την RiTDisplay από την Ταϊβάν να είναι ο βασικός πάροχος αυτών των οθονών για την Apple.

Σύμφωνα με χθεσινή αναφορά από την Σεούλ και πιο συγκεκριμένα από το Digital Daily, η Apple τελικά αποφάσισε πως η LG Display θα είναι ο ένας και αποκλειστικός πάροχος των 1.52-ιντσών OLED iWatch οθονών.

Το site αναφέρει πως η εταιρεία θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγή αυτών των οθονών το τρίτο τρίμηνο του 2014 με αρχικό στόχο παραγωγής τα 2 εκατομμύρια τεμάχια το μήνα. Το iWatch σύμφωνα πάντα με το άρθρο θα κυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου.

Το άρθρο αν και ανέβηκε μυστηριωδώς μετά από λίγο εξαφανίστηκε χωρίς καμία εξήγηση αλλά είναι ακόμη διαθέσιμο στο Google cache.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως η Apple έχει προσλάβει και εντάξει στο δυναμικό της τον LG Display’s OLED expert Dr. Jueng Jil Lee. Η Apple επίσης έχει ένα μικρό αριθμό πατεντών γύρω από την OLED τεχνολογία.

Η OLED επιτρέπει την κατασκευή λεπτότερων συσκευών με καλύτερη αυτονομία στην μπαταρία τους σε αντίθεση με την τεχνολογία οθονών LCD IPS που χρησιμοποιεί η Apple μέχρι στιγμής.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.