ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / H Samsung κοντά στην εξαγορά της εταιρείας πίσω από την Siri;

H Samsung κοντά στην εξαγορά της εταιρείας πίσω από την Siri;

Nuance

The Wall Street Journal αναφέρει σε άρθρο της σήμερα πως η Nuance Communications είναι σε συνομιλίες με την Samsung σχετικά με μια συμφωνία εξαγοράς. Η αναφορά που είναι βασισμένη σε πηγές κοντά στις συνομιλίες αναφέρει πως το τοπίο παραμένει ακόμη θολό ως προς μια θετική ή αρνητική εξέλιξη.

Η Nuance προσφέρει υπηρεσίες και λογισμικό για αναγνώριση φωνής και εικόνας που κατά κύριο λόγο, ειδικά το πρώτο χρησιμοποιείται από την Apple για την ψηφιακή βοηθό της Siri. H τεχνολογία βρίσκεται και στις Samsung συσκευές ενώ η Nuance προσφέρει υπηρεσίες και στην γερμανική εταιρεία αυτοκινήτων Daimler AG, στην Nintendo αλλά και στην Panasonic.

Παραμένει ακόμη άγνωστο πως θα επηρεαστεί η Siri αν η Samsung ολοκληρώσει με επιτυχία αυτή την εξαγορά. Με τον ανταγωνισμό που διακατέχει Apple και Samsung δεν θα μας φανεί περίεργο αν o Κορεατικός κολοσσός κάνει την τεχνολογία της Nuance αποκλειστικότητα στις συσκευές της. Αν αυτό πραγματοποιηθεί η Apple θα έχει έναν αρκετά σημαντικό πονοκέφαλο για την υποστήριξη της Siri αν και η Apple ήδη φαίνεται να κινείται σε εναλλακτικές λύσεις.

Ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος Carl Icahn είχε προσπαθήσει να βοηθήσει στον παρελθόν την Apple για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Nuance για μια μελλοντική εξαγορά αλλά παραμένει άγνωστο σε τι σημείο έφτασε η Apple και αν ακόμη ενδιαφέρετε για κάτι τέτοιο.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.