ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / H Samsung ξεκίνησε την κατασκευή των A9 chips για τα 2015 iPhones και iPads;

H Samsung ξεκίνησε την κατασκευή των A9 chips για τα 2015 iPhones και iPads;

Apple-A9-mockup-002

Σύμφωνα με άρθρο της Κορεατικής ETNews η Samsung ξεκίνησε την κατασκευή των A9 επεξεργαστών την ίδια στιγμή που η μεγάλη της ανταγωνίστρια εταιρεία TSMC έχει αναλάβει την μερίδα του λέοντος για τα A8 chips των iPhone 6, iPhone 6 Plus και iPad Air 2.

Το νέο A9 chip αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στα επερχόμενα iPhones και iPads συμπεριλαμβανομένης και της σειράς S που αναμένεται να διαδεχθεί την ήδη επιτυχημένη των iPhone 6.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Samsung για αυτή την κατασκευή χρησιμοποιεί το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της στο Austin του Texas. Η 14-nanometer FinFET αρχιτεκτονική αυτών των επεξεργαστών λοιπόν τουλάχιστον αρχικά θα μας έρθει από την έδρα της Apple στην Αμερική.

Την ίδια στιγμή η ίδια αρχιτεκτονική από την TSMC αλλά στα 16nm έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο.

Η μείωση στα nm σημαίνει πως θα έχουμε μια ακόμη πιο λεπτή υπογραφή των επεξεργαστών ενώ παράλληλα θα είναι ακόμη πιο οικονομικοί στον τομέα ενέργειας.

Το πιο πιθανό είναι πως για το επόμενο έτος η Apple θα μοιράσει την παραγωγή των επεξεργαστών της μεταξύ Samsung και TSMC.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.