ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / H Samsung προσπερνάει την Apple στο θέμα τον πατεντών

H Samsung προσπερνάει την Apple στο θέμα τον πατεντών

iPhone-6-Plus-vs-Note-4-940x555

Στην προσπάθεια της η Apple να αποτρέψει τους ανταγωνιστές της να κλέψουν οποιαδήποτε ιδέα εφεύρει, κατοχυρώνει όλες τις πατέντες που χρησιμοποιεί, τόσο στα προιόντα της όπως το iPhone, το iPad και άλλα, όπως και στις υπηρεσίες της και τις εφαρμογές, όπως είναι η κατοχύρωση της εικόνας που θα φέρει μια εφαρμογή. Ωστόσο, σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της, το Portfolio της Apple για την κατοχύρωση πατεντών το 2015, δείχνει να είναι σημαντικά φτωχό, σε σχέση με άλλες χρονιές.

Η Microsoft, Sony, Google, και LG έχουν προσπεράσει την Apple στο θέμα πατεντών για την φετινή χρονιά, ενώ ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Apple, η Samsung, καταλαμβάνει μόλις την δεύτερη θέση, μετά την IBM.

Σύμφωνα με την Business Insider αναφέρονται τα εξής:

“What is surprising is that while Apple is often lauded for its innovation, it isn’t applying for, or being granted, the most patents”

η οποία δήλωση δείχνει πως μετά από σχετικές έρευνες που έγιναν ανάμεσα σε 10 εταιρείες για το 2015, η Apple βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης, κατατάσοντάς της σε εκείνους τις εταιρείες με τις λιγότερες πατέντες για το 2015.

Σύμφωνα με την λίστα που σας παρουσιάζουμε παρακάτω, η IBM καταλαμβάνει την 1η θέση της λίστας με 3059 πατέντες, ενώ η Samsung έρχεται 2η με 3052 πατέντες. Όπως φαίνεται, η Apple δεν μπόρεσε να είναι ούτε μέσα στο Top 10 της λίστας.

 1. IMB — 3,059
 2. Samsung — 3,052
 3. Canon — 1,782
 4. LG — 1,263
 5. Google — 1,083
 6. Sony — 1,074
 7. Microsoft — 1,037
 8. Qualcomm — 1,034
 9. Toshiba — 1,022
 10. Panasonic — 896
 11. Apple — 780

Τέλος, ο τρόπος πραγματοποίησης και δημιουργίας μιας ιδέας είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας και λαμβάνεται υπόψιν, αλλά παρά το ότι η Apple είχε τις περισσότερες πωλήσεις, πάλι δεν την βοήθησε να ανέβει σε ανώτερες θέσεις στην λίστα.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 6 Plus και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.