ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / H Siri βοήθησε ένα κοριτσάκι 2 ετών να σώσει την μητέρα της

H Siri βοήθησε ένα κοριτσάκι 2 ετών να σώσει την μητέρα της

siri-640x360

Siri, η ψηφιακή βοηθός της Apple που μέχρι να μάθει να μιλάει Ελληνικά ελάχιστοι από εμάς την χρησιμοποιούμε, αλλά και όσοι το κάνουν και εντός αλλά και έκτος Ελλάδας είτε την αγαπάνε είτε την μισούνε.

Για πολλούς είναι μια καινοτομία ενώ για άλλους ένα περιττό εκνευριστικό χαρακτηριστικό που πολλές φορές ενεργοποιείτε ακόμη και από μόνο του μέσα στην τσέπη σας. Για όσους όμως την αγαπούν μπορεί να αποδειχτεί ακόμη και σωτήρας. Ειδικά μιας και η Siri φέρετε να βοήθησε ένα κοριτσάκι μόλις 2 ετών να σώσει την ζωή της μητέρας της.

H Liz Neaton στην Minesota της Aμερικής έχει μια χρόνια πάθηση στο νευρικό της σύστημα που την κάνει να παθαίνει κρίσεις όταν σηκώνεται όρθια. Είναι επίσης μητέρα ενός πανέξυπνου κοριτσιού 2 μόλις ετών που του έχει μάθει να χρησιμοποιεί την Siri για να καλέσει τα επείγοντα αν κάτι πάει στραβά.

Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν η Liz ήταν μόνη της με την 2χρονη κόρη της και είχε ένα σοβαρό νευρικό επεισόδιο χωρίς να υπάρχει κάποιος μεγάλος να την βοηθήσει τριγύρω και να καλέσει το ασθενοφόρο. Η μικρή της κόρης δεν έχασε την ψυχραιμία της και θυμήθηκε ότι της είχε μάθει η μητέρα της. Άμεσα λοιπόν το κοριτσάκι κράτησε πατημένο το home button του iPhone της μαμάς της και ζήτησε από την Siri να καλέσει τα επείγοντα περιστατικά όπως και έγινε. Το ασθενοφόρο έφτασε άμεσα και η μητέρα του κοριτσιού σώθηκε.

Σενάρια σαν το παραπάνω δείχνουν την πραγματική αξία της ψηφιακής βοηθού της Apple. Μπορεί η Siri να μην έχει την τέλεια διεπαφή αλλά το γεγονός πως μπορεί να κάνει το iPhone προσβάσιμο σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί πραγματικά να σώσει ακόμη και ζωές!!

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.