ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Hackers κατάφεραν να ξεπεράσουν το iCloud Activation Lock της Apple

Hackers κατάφεραν να ξεπεράσουν το iCloud Activation Lock της Apple

181048

Hackers κατάφεραν σύμφωνα με τα λεγόμενα τους να ξεπεράσουν τον σκόπελο του iCloud Activation Lock της Apple επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να κάνουν restore την iOS συσκευή τους χωρίς να χρειαστούν επιβεβαίωση των στοιχείων τους.

Το εργαλείο ονομάζεται doulCi και δημιουργοί του είναι  @AquaXetine και @MerrukTechnolog. Οι δύο τους περιγράφουν το εργαλείο ως εξής:

Το doulCi αποτελεί τον πρώτο εναλλακτικό iCloud Server και το πρώτο παγκόσμιο iCloud Activation Bypass. Το doulCi  θα σας επιτρέψει να ενεργοποιήσετε την συσκευή σας όταν έχετε κολλήσει στο μενού ενεργοποίησης της Apple. Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο εργαλείο; Για παράδειγμα αν έχετε ξεχάσει το Apple ID σας ή τον κωδικό πρόσβασης σας ή αν δεν έχετε πρόσβαση στο παλαιό itunes-email λογαριασμό σας!! Το doulCi είναι η λύση η οποία θα σας επιτρέψει μόνιμη πρόσβαση στην συσκευή σας.”

Το εργαλείο δεν υποστηρίζει ακόμη όλες τις συσκευές σύμφωνα με τους δημιουργούς τους μιας και τα  GSM iPad και iPhone 4s, iPhone 5 (c) (s) είναι ακόμη σε διαδικασία beta testing.

Στο Twitter όπως ήταν φυσικό επικράτησε ένας μικρός χαμός με χρήστες να δηλώνουν πως το εργαλείο λειτουργεί αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί που αναφέρουν το αντίθετο.

Σύμφωνα με το Telegraaf, οι δύο hackers δουλέψανε για 5 μήνες στο συγκεκριμένο exploit. Ο σκοπός τους δεν είναι να βγάλουν λεφτά αλλά να τονίσουν πως τόσο το iPhone όσο και το iCloud δεν είναι ασφαλή. Επίσης φημολογείται πως επικοινώνησαν με την Apple για να τονίσουν αυτή την ευπάθεια αλλά η Apple δεν τους απάντησε ποτέ.

Δεν γνωρίζουμε πότε η υπηρεσία τους θα ξαναγίνει διαθέσιμη αλλά σε κάθε περίπτωση ο ενδιαφερόμενος χρήστης θα πρέπει να προχωρήσει με μεγάλη επιφύλαξη!!

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.