ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Απόψεις / Τόσα είναι τα χρήματα που θα δαπανούσε ο Έλληνας καταναλωτής για το iPhone 8

Τόσα είναι τα χρήματα που θα δαπανούσε ο Έλληνας καταναλωτής για το iPhone 8

13daa36859e94009a3c489800c6bcaf9

Υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για την τιμολόγηση του επερχόμενου iPhone 8 από την Apple. Εδώ και καιρό υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν την συσκευή να ξεπερνάει τα $1000 στην αγορά της Αμερικής ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως δεν θα τα ξεπεράσει αλλά δεν θα είναι η τιμή της συσκευής μακριά πολύ από αυτό το ποσό.

Φυσικά αν μη τι άλλο μια πιο ακριβή τιμολόγηση θα σήμαινε πως η νέα συσκευή της Apple θα έρθει και στην χώρα μας σε μια τιμή ακόμη υψηλότερη από ότι έχουμε συνηθίσει φέτος με τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Στην Ελλάδα της κρίσης λοιπόν πόσα χρήματα θα δαπανούσε ο Έλληνας Apple fan για την πολυαναμενόμενη συσκευή της Apple;


Σημείωση: Τονίζουμε πως η δημοσκόπηση που κάναμε απευθύνθηκε κυρίως σε οπαδούς της εταιρείας και χρήστες των συσκευών της. Ιδιαίτερο ευχαριστώ στα μέλη των FB ομάδων Greek iPhoners και Greek Apple Team που έλαβαν μέρος ενεργά και φυσικά σε όλους εσάς τους αναγνώστες μας.

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είχαν ως εξής:

Στιγμιότυπο 2017-07-21, 12.00.49 πμ Στιγμιότυπο 2017-07-21, 12.01.07 πμ

Περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές και με ένα ποσοστό της τάξης του 58.6% δήλωσαν πως δεν θα έδιναν περισσότερα από € 1000 για να αποκτήσουν την νέα ναυαρχίδα της Apple.

24.11% ήταν το ποσοστό αυτών που δήλωσαν κατηγορηματικά πως μια ακριβότερη τιμολόγηση από τα συνηθισμένα θα τους ωθούσε στο να μην αγοράσουν καθόλου την συσκευή.

Τέλος το 13,48% δήλωσε πως μια τιμολόγηση γύρω στα € 1,200 θα ήταν μια λογική τιμή την ίδια στιγμή που μόλις το 2,84% ήταν διατεθειμένο να δαπανήσει ένα ποσό άνω των € 1,300 για να αποκτήσει το iPhone 8.

Συμπερασματικά λοιπόν βλέπουμε πως το 82,71% του συνόλου θα δεχτεί πολύ δύσκολα έως καθόλου μια ακριβότερη τιμολόγηση του iPhone 8 στην χώρα μας. Ενώ μόλις το 17,74% θα έδινε πάνω από € 1000 για το επερχόμενο νέο μοντέλο της Apple.

Μερικά από τα σχόλια σας:

- 1200 έδωσα για το 7 plus 128 gb λίγες μέρες που ήρθε στην Ελλάδα. 1200 λογική τιμή είναι και για το 8 όταν έρθει.

– Όσο και να κάνει στο τέλος θα το πάρουμε

– Αν το 7s plus έχει κοντά στα χίλια, το 8 δεν θα έχει 200-300€ παραπάνω;;;;

– Sorry αλλά πάνω από 500€ δεν πρέπει να έχει κανένα smartphone. Απλά έχει χαθεί η μπάλα κατά τη γνώμη μου και όσο υπάρχουν αυτοί που τα δίνουν οι τιμές μόνο θα αυξάνονται.

– Kαλά είστε σοβαροί τώρα; η κάνετε πλάκα; 1200€ είναι λογική τιμή; μην τρελαθούμε….! Μιλάμε για μια συσκευή! Και δεν φτάνει αυτό, όλοι εσείς που λέτε είναι “λογική η τιμή” σας περισσεύουν 1200€ για να πάρετε κινητό;

– Ρε παιδιά προφανώς όμως δεν είναι για όλους το iPhone και πόσο μάλλον το τελευταίο μοντέλο. Προφανώς και τα 1200 που λένε κάποιοι ότι είναι λογική είναι εξοφρενικά, αλλά η λογική του ότι “ο άλλος χει με 300€ και εγώ παίρνω κιντό με 1.200″ δεν έχει βάσει διότι δυστυχώς έτσι είναι σε αυτό τον κόσμο κάποιοι έχουν μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα κάποιοι όχι.. κάποιοι θέλουν και έχουν να δώσουν 1.200€ για κιντό ενώ για άλλους είναι άπιαστο όνειρο… δεν γίνεται όμως το τελευταίο μοντέλο της καλύτερης σειράς κινητών να είναι για όλους.. προφανώς θα είναι για αυτούς που έχουν κάποια πρισσότερα χρήματα και για αυτούς που το θέλουν πραγματικά για να το πάρουν και όχι ένα κινητό που στοχεύει στο “αα ας πάρω καινούριο κινητο χμμ ποιο να πάρω ας πάρω ενα iPhone 8 μιας και το έχουν εδώ”…

About Στέφανος Κολοβός

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία χρόνια και λόγω εργασίας. Αγαπημένη του συσκευή είναι το iPhone του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά