ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / Η Intel ανακοίνωσε την 8η γενιά επεξεργαστών Intel Core με τα MacBooks να κερδίζουν

Η Intel ανακοίνωσε την 8η γενιά επεξεργαστών Intel Core με τα MacBooks να κερδίζουν

intel-8th-gen

Η Intel προχώρησε σήμερα στην επίσημη ανακοίνωσης της 8ης γενιάς επεξεργαστών Intel Core, οι οποίοi θα προσφέρουν έως και 40% μεγαλύτερη ταχύτητα σε σύγκριση με την 7η γενιά Intel Kaby Lake, χάριν στην προσθήκη δύο έξτρα πυρήνων και τις βελτιώσεις στον σχεδιασμό και την διαδικασία κατασκευής.

Όπως καταλαβαίνετε σε μελλοντικές αναβαθμίσεις των σειρών MacBook αυτοί οι επεξεργαστές θα βρίσκονται στην καρδιά των laptops της Apple προσφέροντας σημαντικά χαρακτηριστικά.

Αρχικά λοιπόν οι Intel Core i5/i7 είναι σχεδιασμένοι για εξυπηρέτηση αναγκών σε 4K video, VR και 3D σε πληθώρα διαφορετικών συσκευών. Η εταιρεία κατάφερε για πρώτη φορά να χωρέσει τέσσερις πυρήνες CPU στη σειρά U, η οποία προορίζεται για ultraportable laptops και υβριδικές συσκευές 2-σε-1, και με τη λειτουργία Turbo Boost ο χρονισμός μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα έως και 4.2GHz.

Η 8η γενιά Intel Core για ultraportables ξεκινά από τον i5-8250U με ταχύτητες 1.6GHz έως 3.4GHz και καταλήγει στον i7-8650U, με ταχύτητες 1.9GHz έως 4.2GHz. Σύμφωνα με την Intel, ο i5-8250U μπορεί να επεξεργαστεί ένα 4K video 14.7 φορές ταχύτερα σε σύγκριση με τους επεξεργαστές που χρησιμοποιούσαν οι υπολογιστές πριν από 5 χρόνια. Σε πραγματικούς χρόνους, ο i5-8250U χρειάστηκε μόλις 3 λεπτά για ένα συγκεκριμένο 4K video, ενώ η τρίτη γενιά ήθελε τουλάχιστον 45 λεπτά. Για όσους ανησυχούν αν η μεγαλύτερη ισχύς θα επηρεάσει την αυτονομία των συσκευών, η Intel δηλώνει ότι αυτή θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με σήμερα (τυπικά 10 ώρες αυτονομία).

Οι πρώτες συσκευές με επεξεργαστές Intel Core επεξεργαστές 8ης γενιάς αναμένονται στις αρχές Σεπτεμβρίου.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.