ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Cydia / Η iOS 7.1 beta 5 κάνει patch ακόμη 2 exploits των Evaders

Η iOS 7.1 beta 5 κάνει patch ακόμη 2 exploits των Evaders

evasion7

Πριν λίγο καιρό όταν είχε κυκλοφορήσει η iOS 7.1 beta 4 είχαμε μάθει πως η συγκεκριμένη αναβάθμιση είχε κάνει patch ένα από τα kernel exploits που χρησιμοποιούσε το evasion7 jailbreak εργαλείο. Σήμερα λοιπόν με την κυκλοφορία της iOS 7.1 beta 5 μαθαίνουμε πως η Apple μέσω αυτής έκανε patch και 2 ακόμη exploits του εργαλείου.

Ο developer και hacker iH8sn0w σε tweet του αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Apple έκλεισε τα ‘chown’ vulnerability και τα ‘afc sandbox escape’ του evasion7 εργαλείου.

Στιγμιότυπο 2014-02-05, 1.40.53 π.μ.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν η iOS 7.1 θα σκοτώσει το jailbreak και θα σημαίνει το τέλος του evasion7 εργαλείου των Evaders.

Δεν έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση από τους Evaders ακόμη για αυτό αλλά καλό είναι αν θέλετε να συνεχίσετε να έχετε την συσκευή σας jailbreak να μην κάνετε εγκατάσταση κάποιας iOS 7.1 beta.

Τα πράγματα λοιπόν φαίνεται να τελειώνουν για φέτος για το jailbreak σε σχέση με επόμενες εκδόσεις του iOS 7 αλλά δεν είναι όλα μαύρα. Οι Evaders έχουν αναφέρει πως έχουν βρει και άλλα exploits του λογισμικού που ακόμη δεν τα έχουν κάνει διαθέσιμα ενώ όπως σας ενημερώσαμε ο iH8sn0w ανέφερε πως έχει βρει ένα  iBoot exploit για A5 συσκευές που μπορεί να δουλέψει στο μέλλον και για A6 ή ακόμη και για A7 συσκευές.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.