ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / To iOS 8 εγκατεστημένο στο 68% των ενεργών iOS συσκευών

To iOS 8 εγκατεστημένο στο 68% των ενεργών iOS συσκευών

ios8-logo

Από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του το Σεπτέμβριο του 2014 μαζί με το iPhone 6 και iPhone 6 Plus, έχει παρατηρηθεί δραματική αύξηση τους ρυθμού αναβάθμισης στο iOS 8, με ποσοστό το οποίο αγγίζει μέχρι σήμερα το 68% των συμβατών συσκευών, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία τα οποία έχουν δημοσιευτεί και στην σελίδα υποστήριξης των Developers.

Η Apple ανανεώνει συνεχώς αυτά τα στοιχεία, με τους τελευταίους αριθμούς να δείχνουν μια μικρή αύξηση σε σχέση με αυτούς που είχαν δημοσιευτεί στις 23 Δεμεβρίου 2014. Αυτή η αύξηση βέβαια οφείλεται και στην αυξημένες πωλήσεις των αγορών νέω συσκευών οι οποίες είναι ενσωματωμένες με το iOS 8, ενώ είδαμε μια αύξηση στον αριθμό πωλήσεων κατά την διάρκεια των εορτών.

Κάνοντας μια αναδρομή στους προηγούμενους μήνες, ο αριθμός των επιτυχών εγκαταστάσεων έχει αυξηθεί κατά 5% σε σχέση με τον τελευταίο μήνα και 12% σε σχέση με τους προηγούμενους 2 μήνες. Επίσης, βλέπουμε μία σημαντική μείωση στον αριθμό των συσκευών με εγκατεστημένο το iOS 7, το οποίο όπως είδαμε τον Δεκέμβριο ήταν στο 33% ενώ πλέον βρίσκεται στο 29% και μειώνεται αρκετά γρήγορα, όσο αυξάνονται οι πωλήσεις νέων συσκευών με το καινούριο λογισμικό. Ταυτόχρονα, βλέπουμε πως υπάρχουν συσκευές οι οποίες δεν έχουν εγκατεστημένο ούτε το iOS 7 ούτε το iOS 8 και αυτό κυρίως για τον λόγο μη συμβατότητας λογισμικού με το Hardware της κάθε συσκευής.

ios_8_adoption_5jan14

Η Apple αρχικά είχε αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα με την κυκλοφορία της νέας έκδοσης (τα οποία κατά καιρούς έχουμε αναφέρει και αναλύσει), με μεγαλύτερα αυτά της συμπληρωματικής έκδοσης 8.0.1 η οποία έβαλε έναν μεγάλο μπελά στο κεφάλι πολλών χρηστών και έναν μεγαλύτερο στην ίδια την Apple. Ένα δεύτερο πρόβλημα το οποίο επηρέασε αρκετούς χρήστες αρκετούς χρήστες, ήταν ο χώρος που κατέχει το λογισμικό και κυρίως σε συσκευές με μικρότερη χωριτηκότητα. Παρόλα αυτά τα προβλήματα, βλέπουμε πως το iOS 8 είναι ήδη εγκατεστημένο στις περισσότερες συσκευές.

Η Apple διόρθωσε ένα μεγάλο αριθμό σφαλμάτων με τις προηγούμενες ενημερώσεις τι οποίες κυκλοφόρησε, με πιο σημαντικές τις ενημερώσεις 8.1 , 8.1.1 και 8.1.2. Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται στην 8.2 -δίνοντας την τρίτη δοκιμαστική έκδοση στους Developers τον Δεκέμβριο του 2014. Τέλος, η έκδοση 8.2 εκτός από τις διορθώσεις σφαλμάτων και τις διάφορες προσθήκες που θα περιέχει, θα παρέχει και την δυνατότητα υποστήριξης για το επερχόμενο Apple Watch.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)

Konstantinos Drosos (Κτηνιατρος)
Ο Κωνσταντίνος είναι αρθρογράφος του AppleWorldHellas και γνωστός ως ο Κτηνίατρος της κοινότητας. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μεταπτυχιακού Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής. Μεγάλες τους αγάπες είναι τα gadget του, η κιθάρα και η φωτογραφική μηχανή του. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 6 Plus και το MacBook Pro. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφικά event καθώς και τον αθλητισμό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τέλος, είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και τρελαμένος με την Θεσσαλονίκη.