ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / iOS 8: Περισσότερες αποκαλύψεις για το επερχόμενο λογισμικό της Apple

iOS 8: Περισσότερες αποκαλύψεις για το επερχόμενο λογισμικό της Apple

ios_8_concept_advertisement_by_ohsneezeme-d6bagh0

Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις για το επερχόμενο λογισμικό της Apple, iOS 8, ο γνωστός και αξιόπιστος συντάκτης του 9to5Mac ανέβασε σήμερα ένα νέο άρθρο όπου αναφέρει επικείμενα χαρακτηριστικά του και αλλαγές που έχουν να κάνουν με τα Notification Center,Messages, Game Center, Voice Memos, CarPlay αλλά και στην εσωτερική επικοινωνία των εφαρμογών.

Το τελευταίο αν και τα τελευταία χρόνια είναι δεδομένο για το Android δυστυχώς η επικοινωνία και ο διαμερισμός μεταξύ εφαρμογών στο iOS έχει μείνει αισθητά πίσω. Για παράδειγμα δεν μπορεί ο χρήστης να κάνει edit μια φωτό σε μια εφαρμογή και να την στείλει απ ευθείας στο Instagram χωρίς πρώτα να πρέπει να την περάσει στο Camera roll της συσκευής του και από εκεί μετά να την ανοίξει και να την κοινοποιήσει στο Instagram.

Apple is said to be working on and testing functionality that would allow apps from the App Store to better communicate. An API is being developed for apps to be able to share data. For example, a future photo editing application could have the ability to push the edited content for upload via the Instagram or Facebook apps.

The debut of the API has been in development for the past couple of years, and it had been removed from the launch version of iOS 7 last year for unspecified reasons. With that in mind, it is plausible that Apple could, again, choose to hold back the functionality.

iOS-8-logo-mockup-001

Επίσης η Apple σκέφτεται σοβαρά να εξαφανίσει της Game Center εφαρμογές – μόνο ως εφαρμογές όχι την ίδια την υπηρεσία τόσο στο iOS όσο και στο OS X μεταφέροντας τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας απ ευθείας μέσα στις ίδιες τις εφαρμογές.

Επίσης κάποιες αλλαγές αναμένονται και στο Notification Center με την ενσωμάτωση κάποιον νέων tweaks. Σε αυτό θα βοηθήσει και η τεχνολογία της Cue που πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Apple. Μια εταιρεία με ειδίκευση στο να αποκομίζει χρήσιμες πληροφορίες του χρήστη από λογαριασμούς του όπως αυτών των Gmail, Google Calendar, Facebook αλλά και άλλων.

Στην υπηρεσία και εφαρμογή Messages θα έχουμε και εκεί κάποιες αλλαγές με την Apple να παρουσιάζει έναν αυτόματο μηχανισμό αφαίρεσης thread συνομιλιών για την καλύτερη εξοικονόμηση του αποθηκευτικού χώρου της συσκευής.

Στο CarPlay κατά πάσα πιθανότητα θα του δοθεί το χαρακτηριστικό της ασύρματης συνδεσμολογίας μεταξύ αυτοκινήτου και συσκευής χαρακτηριστικό μάλιστα που ήδη έχει αποκαλύψει η Volvo πως έρχεται αργότερα μέσα στον χρόνο.

Η εφαρμογή των Voice Memos θα δεχτεί κάποιες αλλαγές στον έλεγχο και στην διεπαφή της ενώ γενικότερα το iOS 8 θα είναι κατά πολύ ταχύτερο του iOS 7 καθώς και πολύ πιο σταθερό.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.