ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPad / Το iPad στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς των tablet για ακόμη μια φορά

Το iPad στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς των tablet για ακόμη μια φορά

iPad-Pro-concrete-780x536

Μετά από μια σειρά σκαμπανεβάσματα τα τελευταία χρόνια το iPad διανύει μια σειρά από πάρα πολύ καλούς μήνες. Όχι μόνο οι πωλήσεις του σημείωσαν άνοδο κατά 15% στο πρόσφατα οικονομικό τρίμηνο της Apple αλλά μια νέα αναφορά από το IDC δείχνει πόσο μεγάλη διαφορά υπάρχει μεταξύ του iPad και των υπόλοιπων ανταγωνιστών στην παγκόσμια αγορά των tablets.

Η παγκόσμια αγορά των tablets σημείωσε μια μείωση αποστολών κατά 3-4% φέτος φτάνοντας στα 37.9 εκατομμύρια συσκευές με την Apple όμως να έρχεται πρώτη με 11.4 εκατομμύρια αποστολές – δηλαδή καταλαμβάνοντας το 30% της αγοράς.

Την ίδια περίοδο πέρυσι η Apple κατείχε το 25.4% της παγκόσμιας αγοράς.

Η μεγάλη επιτυχία της Apple γίνεται ποιο κατανοητή όταν κάποιος δει την δεύτερη θέση σε αυτή την λίστα και στην οποία βρίσκεται η Samsung με 6 εκατομμύρια αποστολές και καταλαμβάνοντας το 15.8 της παγκόσμιας αγοράς. Η Apple λοιπόν είναι πολύ κοντά στο να έχει το διπλάσιο μερίδιο σε σύγκριση με την Samsung.

Την πρώτη πεντάδα την συμπληρώνουν οι εταιρείες Huawei, Amazon, και Lenovo.

Screen-Shot-2017-08-04-at-13.39.22-780x401

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.