ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Θυμάστε όταν το Internet τρελάθηκε με την αφαίρεση της θύρας ακουστικών στο iPhone 7;

Θυμάστε όταν το Internet τρελάθηκε με την αφαίρεση της θύρας ακουστικών στο iPhone 7;

iPhone-6s-headphone-jack-780x448

Η Apple δέχτηκε μια πολύ μεγάλη επίθεση όταν αποφάσισε με την έλευση του iPhone 7 να αφαιρέσει την θύρα 3.5 mm για τα ακουστικά. Πολλοί είπαν πως αυτή η κίνηση της Apple ήταν ένα τεράστιο λάθος ενώ κάποιοι βιάστηκαν να τονίσουν πως αυτή η κίνηση της Apple θα επηρέαζε άμεσα και αρνητικά τις πωλήσεις της συσκευής.

Ένα χρόνο μετά και πλέον και άλλα μεγάλα ονόματα του χώρου ακολουθούν το παράδειγμα της Apple αποδεικνύοντας πως η απόφαση τότε για ακόμη μια φορά ήταν η σωστή.

Όπως έχουμε πει πολλές φορές η Apple είναι γνωστό ότι αφαιρεί τεχνολογίες χωρίς δεύτερη σκέψη. Το είδαμε με την θύρα της δισκέτας. Το επανέλαβε με το FireWire καθώς και με τις οπτικές θύρες μέχρι και με τις θύρες USB.

Η απόφαση της όμως να αφαιρέσει την θύρα ακουστικών του iPhone 7 ίσως ήταν εκείνη η κίνηση που μέχρι σήμερα ξεσήκωσε τις περισσότερες έντονες αντιδράσεις. Παρά το γεγονός πως η 3.5 mm θύρα είναι δεκαετίες παλαιά σαν τεχνολογία πολλοί είναι εκείνοι που την χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση μαζί με τα αγαπημένα τους ακουστικά.

Η απόφαση της Apple βασίστηκε σε ένα πολύ απλό λόγο – H εταιρεία ήθελε χώρο για να βάλει στην συσκευή νέες τεχνολογίες. Ήθελε να φέρει νέα χαρακτηριστικά στο iPhone όπως πιο καλή οθόνη, στερεοφωνικά ηχεία και την Taptic μηχανή και έτσι η θύρα αυτή καταλάμβανε πολύ χώρο.

Τα παράπονα όμως αρχικά ήταν πολλά για αυτή της την απόφαση.

Ας δούμε τότε τι είχε γραφεί:

  • “H Apple πήρε μια λάθος απόφαση και έκανε ένα βήμα πίσω από μια εταιρεία κολοσσό που θέλει να κοιτάει το μέλλον. Κατάφερε να εξοργίσει τους χρήστες του iPhone που σίγουρα θα αισθανθούν μειονεκτικά” Digital Trends.
  • “Τι υπέροχη εποχή για τα iPhones. Έχουμε ξεμείνει τόσο από ιδέες που τα κάνουμε πραγματικά χειρότερα με την μόνη καινοτομία να είναι η μη χρηστικότητα τους.”  Nilay Patel, co-founder του The Verge.
  • “Το απλά δουλεύει πλέον έχει πεθάνει στην Apple” Mashable
  • “Μια πολύ άσχημη κίνηση της Apple απέναντι στους καταναλωτές της” Forbes

Η επίθεση ήταν τόσο μεγάλη που πολλοί πιστέψαν πως η Apple θα λυγίσει και θα φέρει πίσω αυτή την θύρα σε κάποιο νεότερο iPhone.

Φυσικά η ιστορία έδειξε πως οι καταναλωτές συμβιβάστηκαν και τελικά αγκάλιασαν αυτή την επιλογή της Apple για ακόμη μια φορά ενώ εταιρείες όπως η HTC, Motorola, LeEco, και Essential άμεσα υιοθετήσαν αυτή την κίνηση της Apple και στις δικές τους συσκευές.

Πλέον και η Google και παρά το γεγονός ότι κορόιδευε πέρυσι αυτή την απόφαση της Apple με την έλευση του Pixel 2 ακολούθησε τον ίδιο δρόμο πιέζοντας και αυτή τους καταναλωτές της να ακολουθήσουν μια ασύρματη λύση ακουστικών λανσάροντας παράλληλα και τα δικά της Pixel Buds.

Να τονίσουμε πως η κίνηση αυτή της Apple δεν επηρέασε τις πωλήσεις του iPhone. Μάλιστα το iPhone 7 και οι εντυπωσιακές του πωλήσεις έδωσαν νέα ώθηση στην θέση της Apple στην παγκόσμια αγορά.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.