ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Απόψεις / Μπορεί το iPhone 8 τελικά να κοστίζει $1200-1400; (Δημοσκόπηση)

Μπορεί το iPhone 8 τελικά να κοστίζει $1200-1400; (Δημοσκόπηση)

iphone-8-ios-11

Υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για την τιμολόγηση του επερχόμενου iPhone 8 από την Apple. Εδώ και καιρό υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν την συσκευή να ξεπερνάει τα $1000 στην αγορά της Αμερικής ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως δεν θα τα ξεπεράσει αλλά δεν θα είναι η τιμή της συσκευής μακριά πολύ από αυτό το ποσό.

Ας ξεκινήσουμε με εσάς όμως – Πείτε μας την δική σας γνώμη στην παρακάτω δημοσκόπηση που δημιουργήσαμε:


Και εκεί που σίγουρα πολλοί θα κουνάτε το κεφάλι σας με απογοήτευση ο John Gruber σήμερα ρίχνει και άλλο λάδι στην φωτιά αναφέροντας πως η τιμή του μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερη.

Ο ίδιος πιστεύει πως το iPhone 8 θα ονομαστεί iPhone Pro και ευελπιστεί πως θα είναι πολύ ακριβό!!!

“Πραγματικά ελπίζω το iPhone Pro να ξεκινάει από τα $1500 ή ακόμη ακριβότερα. Θέλω να δω τι μπορεί να προσφέρει μια τέτοια συσκευή από την Apple με ένα τόσο υψηλό κόστος”

Όπως καταλαβαίνετε η δήλωση του αυτή ξεκίνησε μια θύελλα αντιδράσεων και πολλών συζητήσεων και έτσι πλέον τονίζει ότι:

“$1500 ως αρχική τιμή ναι είναι πάρα πολύ υψηλή. Πιστεύω όμως πως τα $1200  είναι μια τιμή που μπορεί να δούμε από την Apple με το ακριβότερο μοντέλο του iPhone Pro να φτάνει τα $1300 ή $1400.”

Το επιχείρημα του είναι πως η Apple έχει περιορισμούς στο τι μπορεί να κάνει το τηλέφωνο της μιας και η τεχνολογία που ενσωματώνει θα πρέπει να παραχθεί σε ένα τεράστιο όγκο συσκευών. Αν όμως πουλούσε λιγότερες συσκευές σε υψηλότερη τιμή τότε η συσκευή θα μπορούσε να έχει πολλά περισσότερα νέα χαρακτηριστικά.

Οι σχέσεις του Gruber με την Apple είναι άριστες και έτσι πολλοί πιστεύουν πως η Apple τον καθοδήγησε για αυτές τις δηλώσεις έτσι ώστε να προετοιμάσει το έδαφος γιατί διαφορετικά ένα τέτοιο κόστος θα ήταν σοκ για πάρα πολλούς. Ο ίδιος βέβαια αρνείται κάτι τέτοιο.

Ο Gruber τονίζει και σήμερα πως αυτή είναι η δική του οπτική πλευρά.

Το βασικό του επιχείρημα είναι πως η Apple μπορεί να προσφέρει κάτι πραγματικά μεγάλο αν αποφασίσει να πάει για μια πιο ακριβή κοστολόγηση κάτι το οποίο θα σημαίνει και μικρότερο όγκο παραγγελιών.

Σαν επιχείρημα και αντικειμενικά δεν έχει άδικο αλλά υπάρχουν τρεις νομίζουμε λόγοι που δεν είναι τόσο δυνατό.

Πρώτον και μιας ξεκινάμε από την αγορά της Αμερικής, δεν θέλουμε ακόμη να σκεφτούμε με τι τιμολόγηση θα έρθει, όταν έρθει στην Ελλάδα, πολλοί ήταν εκείνοι οι καταναλωτές που δεν βλέπουν καθόλου θετικά μια ακριβή τιμολόγηση από την Apple και τονίζουμε πως είναι άνθρωποι που ανήκουν στην κατηγορία early adopters.

Χαρακτηριστικά κάποιοι από αυτούς αναφέρουν:

“Κανένα smartphone δεν μπορεί να έχει τόσα χαρακτηριστικά που να το κάνουν να έχει μια αξία $1000 στην αγορά”

“Το MacBook μου κόστισε $1300. Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα με κάνει στο iPhone 8 να δώσω τα ίδια σχεδόν χρήματα”

Δεύτερον o Gruber κάνει λόγο για ένα ουσιαστικά iPhone Edition. Μια συσκευή που θα ξεφύγει από την premium αν μη τι άλλο τιμολόγηση της Apple και θα μπει στην κατηγορία της πολυτέλειας και του niche. Αυτή την κίνηση της Apple την είδαμε μέχρι σήμερα μόνο στο Apple Watch και αυτό με την πρώτη έκδοση του. Μάλιστα δεν αποτέλεσε έκπληξη που η Apple τελικά εγκατέλειψε την ιδέα του χρυσού Apple Watch Edition.

Τρίτον η Apple από όσο γνωρίζουμε έχει τοποθετήσει παραγγελίες στην Samsung για τουλάχιστον 70 εκατομμύρια ή ακόμη και 92 εκατομμύρια OLED οθόνες.

Αυτό σημαίνει πως αν επαληθευτούν τα παραπάνω νούμερα η Apple στοχεύει στο να πουλήσει 35 εκατομμύρια iPhone 8 συσκευές τον πρώτο χρόνο, δηλαδή φέτος. Επίσης η Apple ήδη είναι σε συνομιλίες και με άλλους προμηθευτές OLED oθονών όπως η LG.

Η Apple λοιπόν δείχνει πως δεν πάει για μια Edition iPhone συσκευή αλλά για μια συσκευή που θα έχει μεγάλη ζήτηση.

Πριν όμως πανηγυρίσετε να σας πούμε πως αυτή την στιγμή πιστεύουμε πως η τιμή του iPhone 8 θα ξεκινάει από τα $999 που αυτό σημαίνει πως στην Ελλάδα θα ξεπεράσει ακόμη και σε αυτό το ενθαρρυντικό σενάριο τα 1000 ευρώ στο βασικό του μοντέλο.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.