ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Το iPhone 8 Plus ΔΕΝ ζει τον εφιάλτη του Note 7 με τις μπαταρίες

Το iPhone 8 Plus ΔΕΝ ζει τον εφιάλτη του Note 7 με τις μπαταρίες

apple-iphone-8-plus-split

Έχουμε ακούσει και διαβάσει μια σειρά από αναφορές για τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus να φτάνουν σε κατόχους τους και αυτοί με έκπληξη να αντικρίζουν όταν ανοίγουν την συσκευασία το σασί αυτών των συσκευών ανοιχτό μάλλον λόγο φουσκώματος της μπαταρίας.

Φυσικά η είδηση αυτή έκανε τον γύρω του διαδικτύου, ακόμη και καταναλωτής στην Ελλάδα φημολογείται πως ήταν μέσα σε αυτή την περίσταση και γενικότερα ξεκίνησε μια καταστροφολογία και μια εικασία πως τα νέα iPhone 8 ίσως βιώσουν τον εφιάλτη των Note 7 πέρυσι.

Η αλήθεια είναι αυτή την στιγμή πως ένα νέο περιστατικό αναφέρθηκε από Κινεζικό δίκτυο. Μέσω του ThePaper.cn, ο χρήστης ονόματη Liu παρέλαβε ένα iPhone 8 Plus την Πέμπτη για να διαπιστώσει πως το σασί είχε ανοίξει και σε αυτή την συσκευή.

Όπως βλέπουμε και στην εικόνα η οθόνη σίγουρα έχει δεχτεί στρέβλωση αφήνοντας την συσκευή μην λειτουργική και το εσωτερικό της ορατό στον καθένα.

Η Apple έχει ξεκινήσει έρευνα για αυτά τα περιστατικά αλλά ακόμη δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση.

Κανείς δεν γνωρίζει που οφείλεται αυτή την στιγμή το εν λόγω πρόβλημα αλλά οι εικασίες θέλουν την μπαταρία να είναι φουσκωμένη και έτσι η πίεση που ασκήθηκε να οδήγησε στην παραμόρφωση και στο άνοιγμα του σασί. Λόγω μάλιστα της σχεδιαστικής υπογραφής των iPhone απλά χρειάζεται μια μικρή αύξηση του όγκου της μπαταρίας έτσι ώστε να έχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Σε αυτό λοιπόν το σημείο να τονίσουμε πως τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί και παλαιότερα σε νέα iPhone μοντέλα μόνο που αυτή την φορά φαίνεται να έχουμε μια μεγαλύτερη συχνότητα αυτή την περίοδο με τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus.

Επίσης είναι γεγονός πως όλοι μετά το φιάσκο και το καταστροφικό λάθος στις μπαταρίες των Galaxy Note 7 είναι απίστευτα επιφυλακτικοί και πιο ευαίσθητοι σε τέτοια γεγονότα.

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να συγχέουμε την περίπτωση του Note 7 με την τωρινή. Οι συσκευές πέρα από την παραμόρφωση που παρουσιάζουν δεν θέσαν σε κίνδυνο κανένα χρήστη. Καμία iPhone 8 ή iPhone 8 Plus συσκευή δεν δημιούργησε κάποια φωτιά ή άρπαξε φωτιά κατά την φόρτιση ή χρήση.

Να μην ξεχνάμε επίσης το μέγεθος των πωλήσεων της Apple. Η εταιρεία μέχρι και σήμερα έχει δώσει στην αγορά εκατομμύρια συσκευές iPhones οπότε αυτή την στιγμή τα εν λόγω περιστατικά αντιστοιχούν περίπου στο 0.0001% αποτυχίας.

Το πιο πιθανό είναι πως η Apple θα εντοπίσει το πρόβλημα και θα αλλάξει σιωπηλά κάτι στην παραγωγική της γραμμή έτσι ώστε οι νέες συσκευές να μην έχουν ούτε αυτό το ελάχιστο περιθώριο αποτυχίας βγαίνοντας από το εργοστάσιο.

About Στέφανος Κολοβός

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία χρόνια και λόγω εργασίας. Αγαπημένη του συσκευή είναι το iPhone του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά