ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / To iPhoto κρασάρει κατά το άνοιγμα ή κολλάει λίγο μετά

To iPhoto κρασάρει κατά το άνοιγμα ή κολλάει λίγο μετά

iPhoto-Ad-Infinitum

Eίτε κρασάρει λοιπόν αμέσως με το άνοιγμα ή μπορεί να εμφανισθεί το beach ball και να κολλήσει τελικά μετά από κάποιο διάστημα.

• Αρχικά μεριμνάτε για ένα Time Machine backup.

➠ Αποκατάσταση :

α. Σε κρασάρισμα:

Μια αλλοίωση στο iPhoto preferences file μπορεί να προκαλέσει το θέμα. Στον Finder λοιπόν πατάτε τα πλήκτρα Shift-cmd-G (⇧⌘G), copy/paste την εντολή~/Library/Preferences και click Μετάβαση.

Σύρετε στον κάδο το αρχείο com.apple.iPhoto.plist και restart το Mac.

Στη συνέχεια πηγαίνετε /Εφαρμογές ▹ Βοηθήματα (Utilities), ανοίγετε το Βοήθημα δίσκων (Disk Utility) και τρέχετε ένα Repair Disk Permissions.

β. Σε εμφάνιση του beach ball:

Μπορεί να εκλείψει μετά από λίγο και το iPhoto να λειτουργήσει πλέον κανονικά. Πάντως ενδέχεται η παρουσία του να πάρει ασυνήθιστα μακρύ χρόνο, κάτι φυσιολογικό εφ’ όσον προκληθεί από ογκώδεις βιβλιοθήκες (libraries) που απαιτούν εκτεταμένο indexing. Κατά συνέπεια, η παρουσία του δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι το iPhoto κόλλησε, όμως μπορεί να είναι προάγγελος γι’ αυτό.

Για έλεγχο της κατάστασης, πηγαίνετε /Εφαρμογές ▹ Βοηθήματα (Utilities), ανοίγετε τηνΠαρακολούθηση δραστηριότητας (Activity Monitor), αναζητείτε το iPhoto στο search window και double-click επάνω του.

Αν το Πρόσφατες διακοπές δείξει 1, το iPhoto έχει όντως κολλήσει.

Τότε, για κλείσιμο του, click το x στην αριστερή γωνία και στη συνέχεια click Επιβολή τερματισμού.

Με πατημένα τα πλήκτρα cmd-alt, ανοίγετε (launch) το iPhoto και τρέχετε τηνΑναδόμηση βάσης δεδομένων.

 Πηγή:Macnotes.gr 

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.