ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Απόψεις / iPod touch: Σε ποιους απευθύνεται και γιατί

iPod touch: Σε ποιους απευθύνεται και γιατί

Screen Shot 2014-06-27 at 1.55.07 PM

To iPod Touch σαν συσκευή δεν παίρνει πάντα την αναγνώριση που θα έπρεπε. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με την σημερινή του κατάσταση – δεν έχει δεχτεί κάποια σημαντική αναβάθμιση από τότε που το τελευταίο μοντέλο του εμφανίστηκε δίπλα στο iPhone 5 το 2012. Σίγουρα έχει μια 4 ιντσών οθόνη Retina όπως και το iPhone και την ίδια 5mp iSight κάμερα όπως το iPad. To αρνητικό για πολλούς όμως είναι το γεγονός πως έχει στο εσωτερικό του ακόμη τον A5 επεξεργαστή της Apple την στιγμή που η εταιρεία είναι προ των πυλών για να μας παρουσιάσει τον διάδοχο του A7.

H Apple όπως σας αναφέραμε χθες έκανε μια κίνηση ενίσχυσης του ρίχνοντας τις τιμές ενώ έδωσε στο βασικό μοντέλο των 16GB κάμερα αλλά και επιλογή χρωμάτων. Σε ποιους απευθύνεται όμως μια τέτοια συσκευή και γιατί θα πρέπει να την αγοράσουν; Ας δούμε το δούμε παρακάτω (via iMore)

1) Είναι ένας ωραίος σύντροφος για τα παιδιά

Σίγουρα τόσο η τιμή του όσο και οι λειτουργίες του το κάνουν κατάλληλο για τους μικρούς μας φίλους που δεν χρειάζονται απαραίτητα ένα τηλέφωνο και αν θέλουν να επικοινωνούν υπάρχει πάντα το FaceTime και το iMessage. To iPod Touch λοιπόν στα χέρια ενός παιδιού και με την σωστή καθοδήγηση μπορεί να γίνει ένα πολυεργαλείο είτε για την ψυχαγωγία του μέσω εφαρμογών στο App Store είτε για τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα. Η κάμερα επίσης καθώς και εφαρμογές όπως το iMovie μπορούν  να κρατήσουν τους μικρούς μας φίλους δημιουργικά απασχολημένους για καιρό.

2) Είναι ένας κατάλληλος σύντροφος στο ταξίδι σας

Τα iPod Touches είναι απίστευτα στο να τα έχετε μαζί σας παντού και πάντα. Μπορούν να μπουν μέσα σε οποιαδήποτε τσέπη και έχουν ένα πολύ λεπτό και ελαφρύ προφίλ. Το σημαντικότερο είναι επίσης πως έχουν και άριστη αυτονομία. Μπορείτε άνετα να ακούσετε μουσική και να δείτε επίσης μια ταινία στο αεροπλάνο ενώ η κάμερα του αν και δεν είναι σαν του iPhone είναι πάντα πρόχειρη για να απαθανατίσετε μια γρήγορη σκηνή με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μπορεί να μην έχει συνδεσμολογία LTE αλλά πάντα υπάρχει το WiFi ενώ και με την τεχνολογία Bluetooth LE μπορείτε εύκολα και μέσω του airdrop να κάνετε διαμερισμό επαφών φωτογραφιών κλπ.

3) Είναι ένα έξυπνο χειριστήριο για τις συσκευές σας

Μπαίνοντας πλέον στην εποχή των αυτοματοποιημένων σπιτιών, λάμπες ηχεία αλλά ακόμη και κλειδαριές έχουν την δική τους εφαρμογή στο App Store. Επίσης το Apple TV θέλει πάντα ένα δεύτερο πληκτρολόγιο ενώ η είσοδος του HomeKit της Apple στο iOS 8 θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο αυτή την διαδραστικότητα. Όλες αυτές οι εφαρμογές μπορούν να υπάρχουν στο iPhone σας αλλά και για λόγους αυτονομίας είναι ευκολότερο να τις χρησιμοποιείτε από το iPod Touch που μπορεί να αποτελέσει ένα πανέμορφο universal χειριστήριο για τις ηλεκτρονικές σας συσκευές.

4) Είναι ένα εργαλείο για τους προγραμματιστές

Η ιστορία κάθε χρόνο στο WWDC της Apple είναι λίγος πολύ γνωστή. Η Apple ανακοινώνει μια νέα έκδοση του iOS και έπειτα οι προγραμματιστές έχουν άμεσα ένα iPod Touch για να την εγκαταστήσουν και να πάρουν μια πρώτη γεύση των αλλαγών. Αυτό γίνεται γιατί οι περισσότεροι προγραμματιστές αν και έχουν iPhone το χρησιμοποιούν ως βασική τους συσκευή και δεν θέλουν για αυτό τον λόγο να εγκαθιστούν beta εκδόσεις ή να κάνουν διάφορα τεστ. Τον ρόλο αυτόν τον καλύπτει στο έπακρο και άκρως οικονομικά το iPod Touch.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.