ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Jonathan Ive: “Δεν νομίζω πως έχει αλλάξει κάτι”

Jonathan Ive: “Δεν νομίζω πως έχει αλλάξει κάτι”

Jonathan-Ive

Η New York Times έχει μια έκθεση σήμερα που λίγος πολύ επιβεβαιώνει τις παρατηρήσεις που έχουν κάνει και άλλοι κατά το παρελθόν. Δηλαδή πως συγκριτικά με τον Steve Jobs που ήταν μέχρι και το τελευταίο λεπτό πάνω από κάποιο προϊόν ο Tim Cook προτιμάει να δίνει αέρα και χώρο στους executives τους και να συζητάει μαζί τους τον σχεδιασμό. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ο Cook δεν συμμετέχει καθόλου στις αποφάσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα πάντα με την έκθεση ο Cook ήταν εκείνος που πίεσε για την κυκλοφορία του iPad Mini. O Robert A. Iger chief executive της Disney αλλά και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Apple αναφέρει χαρακτηριστικά:

“O Cook θεώρησε πως ο κόσμος θα λάτρευε ένα μικρότερο iPad που θα ήταν και πιο οικονομικό και επέμενε πάνω σε αυτό. Ήταν ένα προϊόν για το οποίο ο Steve Jobs πίστευε πως δεν θα υπήρχε αγορά”

Από την πλευρά του ο Jonathan Ive, που όλοι γνωρίζουμε την απίστευτη φιλία που είχε με τον Steve Jobs καθώς και το πόσο σημαντικό στέλεχος της Apple είναι τόνισε πως ο Tim Cook δεν άφησε ποτέ στην άκρη την κεντρική ιδέα της Apple που είναι η καινοτομία.

 

“Ειλικρινά δεν νομίζω πως έχει αλλάξει κάτι. Στα νέα μας προϊόντα οι ομάδες αισθάνονται ακριβώς το ίδιο όπως ακριβώς γινότανε και όταν δουλεύαμε για πρώτη φορά πάνω στο iPhone. Αν ο Steve Jobs ήταν μανιακός με τον σχεδιασμός ο Tim Cook είναι η σιωπηλή σκέψη και μελέτη μιας και θέλει να κατανοήσει όλες τις πτυχές ενός προϊόντος. Αυτό σημαίνει πως νοιάζεται πραγματικά για την δημιουργία και εξέλιξη του από τα πρώτα στάδια σύλληψης μέχρι και λανσαρίσματος στην αγορά”

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.