ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Jony Ive: “Το iPhone X θα εξελιχθεί και θα κάνει πράγματα που δεν κάνει τώρα σε ένα χρόνο”

Jony Ive: “Το iPhone X θα εξελιχθεί και θα κάνει πράγματα που δεν κάνει τώρα σε ένα χρόνο”

jony-ive

Ο Apple Chief Design Officer, Jony Ive παραχώρησε συνέντευξη στο Wallpaper περιοδικό και αν μη τι άλλο τα όσα είπε είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τα πιο σημαντικά σχόλια του ήταν αυτά σχετικά με το iPhone X. O Ive ανέφερε πως ένα από τα μεγαλύτερα νέα χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής είναι η ικανότητας της να προσαρμόζεται με την πάροδο του χρόνου. Τονίζει πως ολόκληρη η λειτουργικότητας της συσκευής καθορίζεται από το λογισμικό – κυρίως χάρη στον νέο σχεδιασμό. Μάλιστα δεν δίστασε να αναφέρει πως η συσκευή θα είναι τελείως διαφορετικά σε ένα χρόνο από τώρα καθώς το λογισμικό της Apple θα εξελιχθεί.

“Πάντα ενθουσιαζόμουν από αυτά τα προϊόντα που έχουν έναν πιο γενικό σκοπό. Αυτό που νομίζω είναι φανταστικό με το iPhone X είναι πως η λειτουργικότητα του καθορίζεται από το λογισμικό. Και επειδή το λογισμικό δεν μένει ποτέ στάσιμο έτσι και η συσκευή αυτή θα εξελιχθεί και θα αλλάξει. Σε 12 μήνες από τώρα το iPhone X θα μπορεί να κάνει πράγματα που δεν είναι δυνατά τώρα. Αυτό πιστεύω είναι ένα μοναδικό στοιχείο.”

Όταν ρωτήθηκε για το αν του λείπουν τα φυσικά κουμπιά και ο ήχος των κλικ από μια συσκευή όπως για παράδειγμα το πρώτο iPod ο Ive ανέφερε πως το πιο σημαντικό είναι το πως μια συσκευή εξελίσσεται.

“Αν και είμαι μεγάλος οπαδός της συνέχειας και της απλότητας όπως στην περίπτωση του πρώτου iPod ειλικρινά ενθουσιάζομαι περισσότερο από αντικείμενα που μπορούν να αλλάξουν λειτουργίες και να εξελιχθούν. Αυτό είναι κάτι σπάνιο και κάτι που δεν μπορούσε να συμβεί για παράδειγμα πριν 50 χρόνια”

93WPR17DEC117.pdf

Ο Ive επίσης μίλησε για το νέο Apple Park τονίζοντας τι τον ενθουσιάζει σχετικά με τα νέα κεντρικά κτίρια της Apple.

“Ένα πράγμα για το οποίο δηλώνω απίστευτα ενθουσιασμένος είναι το Apple Park Campus. Αυτή την στιγμή έχουμε μια σειρά από στούντιο που δουλεύουμε που δεν είναι ενωμένα και στον ίδιο χώρο μεταξύ τους αλλά πλέον αυτό αλλάζει και όλοι μας μπορούμε να μοιραστούμε το ίδιο στούντιο πρακτικά. Έτσι μπορούμε να έχουμε βιομηχανικούς σχεδιαστές να κάθονται δίπλα σε έναν σχεδιαστή γραμματοσειρών ο οποίος θα κάθεται δίπλα σε ένα σχεδιαστή ήχου και πάει λέγοντας. Αυτοί οι χώροι πραγματικά είναι ιδανικοί για συνεργασία και σαν αυτούς είναι σχεδιασμένοι όλοι στο νέο Apple Campus”

Για το μέλλον ο Ive ανέφερε:

“Είμαστε ένα γκρουπ σχεδιαστών με τεράστιες ανησυχίες και περιέργειες και που συνεχώς κοιτάμε εναλλακτικές λύσεις. Κάποιες από αυτές τις καταλαβαίνουμε σήμερα αλλά κάποιες από αυτές είναι πέρα από την τεχνολογία αυτή την στιγμή. Έτσι λοιπόν υπάρχουν ως ιδέες και βοηθάνε στην μετέπειτα εξέλιξη της τεχνολογίας όταν φτάσει η ώρα. Κάποιες επίσης από αυτές όντως θα οδηγήσουν σε κάτι μοναδικό και κάποιες άλλες πάλι όχι.”

Αξίζει να διαβάσετε όλη την συνέντευξη του εδώ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.