ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Τι είπε ο Jony Ive για τον σχεδιασμό, τον Steve Jobs, και την μελλοντική τεχνολογία

Τι είπε ο Jony Ive για τον σχεδιασμό, τον Steve Jobs, και την μελλοντική τεχνολογία

23161-28926-DSC08117-l

Ο Apple design chief Jony Ive μίλησε χθες στο TechFest 2017, ένα ειδικό event που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη. O Ive εκεί συνομίλησε με τον The New Yorker editor David Remnick και απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με την φιλοσοφία του στον σχεδιασμό, την Apple, για το πως ήταν να δουλεύει με τον Steve Jobs και πολλά ακόμη.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της συζήτησης ήταν όταν έγινε εστίαση σε επερχόμενες νέες τεχνολογίες της Apple στις οποίες ο ίδιος ήδη δουλεύει. O Ive είπε πως σίγουρα υπάρχουν συγκεκριμένες ιδέες στα πλάνα της εταιρείας και πως αυτή την στιγμή περιμένουν την τεχνολογία να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές τις ιδέες τους.

Στην ερώτηση για το αν ακόμη έχει το ίδιο πάθος για σχεδιασμό και νέα προϊόντα η απάντηση του ήταν “Βεβαίως!!”

Συνέχισε λέγοντας πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες γύρω από τις οθόνες ενώ δήλωσε απίστευτα ενθουσιασμένος με την τεχνητή νοημοσύνη και των εργαλείων που μπορεί να δημιουργηθούν από αυτή.

“Η συσκευή που ανακοινώσαμε πριν λίγες εβδομάδες το iPhone X. Αυτή η τεχνολογία είναι κάτι με το οποίο εργαζόμασταν σκληρά τα τελευταία 5 χρόνια. Είχαμε πρωτότυπα πολλά που δοκιμάζαμε συνεχώς. To 99% των περιπτώσεων αυτών δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και οδηγούμασταν σε πράγματα που αποτύγχαναν”

Ο Ive ανέφερε πως η δημιουργία ενός νέου προϊόντος χρειάζεται μια μίξη περιέργειας και εστίασης και πως θα πρέπει πάντα να ρωτάς τις σωστές ερωτήσεις χωρίς να ξεφεύγεις από τον στόχο σου. Αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα εξουθενωτικό.

Επίσης μίλησε για την σχέση του με τον Steve Jobs και τις ιδέες που ο ίδιος ο Steve έχει περάσει μέσα στην εταιρεία. Τα λεφτά δεν ήταν ποτέ η εστίαση του Jobs αλλά αυτό που τον ένοιαζε ήταν τα προϊόντα να είναι καλά πραγματικά καλά.

Πολλές φορές η έμπνευση για ένα προϊόν έρχεται από έναν κακό σχεδιασμό και αυτή ήταν και η περίπτωση με το iPhone. Σύμφωνα με τον Ive η εμφάνιση των τότε συσκευών κινητής οδηγήσαν την Apple στο να σχεδιάσει κάτι νέο μιας και όλα τα στελέχη με απαρχή τον Jobs ανέφεραν πως σίγουρα θα μπορούσαν να παρουσιάσουν κάτι καλύτερο στον κόσμο.

Τέλος ο Ive ανέφερε πως όλα τα προϊόντα της Apple έχουν σχεδιαστεί για τον άνθρωπο και όχι για το γρήγορο κέρδος.

“Most things are built in an opportunistic way, to a cost, or to a schedule, they’re not built to people,”

About Στέφανος Κολοβός

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία χρόνια και λόγω εργασίας. Αγαπημένη του συσκευή είναι το iPhone του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά