ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / KGI: Όλα τα 2017 iPhones θα έχουν Lightning θύρα με γρήγορη φόρτιση

KGI: Όλα τα 2017 iPhones θα έχουν Lightning θύρα με γρήγορη φόρτιση

Lightning-EarPods-image-001

Σε αντίθεση με το δημοσίευμα της Wall Street Journal που ήθελε την Apple να κάνει μια σημαντική αλλαγή και να φέρνει την USB-C θύρα αφαιρώντας την Lightning, ο γνωστός αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo εξέφρασε και αυτός τις απόψεις του σήμερα επί του θέματος σε εσωτερικό σημείωμα του. Σύμφωνα λοιπόν με τον Kuo όλα τα iPhone μοντέλα που θα δούμε φέτος θα έχουν Lightning θύρες και δεν θα δούμε κάποια αλλαγή.

Αυτό σημαίνει και σύμφωνα πάντα με τον Kuo πώς τόσο τα LCD iPhone 7s και iPhone 7s Plus μοντέλα όσο και το νέο OLED iPhone 8 μοντέλο με τον νέο σχεδιασμό θα διατηρήσουν την ίδια συνδεσμολογία που ξέραμε μέχρι και σήμερα.

Η διαφορά που μπορεί να δούμε βάση με τα όσα αναφέρει ο αναλυτής είναι πως μπορεί να έχουμε μια πιο γρήγορη φόρτιση.

Ο Kuo πιστεύει λοιπόν πως η Apple δεν θα θυσιάσει ακόμη το MFi πρόγραμμα της φέρνοντας την USB-C  συνδεσμολογία στα iPhones αλλά θα παρουσιάσει έναν νέο φορτιστή που θα κάνει την γρήγορη φόρτιση των συσκευών αυτών γεγονός διατηρώντας την Lightning θύρα που κατασκευαστικά επίσης έχει μια πιο λεπτή υπογραφή ακόμη από την αντίστοιχη θύρα USB-C.

New 2H17 models may all support fast charging. We believe all three new iPhones launching in 2H17 will support fast charging by the adoption of Type-C Power Delivery technology (while still retaining the Lightning port). A key technical challenge lies with ensuring product safety and stable data transmission during a fast charge.

In order to achieve that goal, we think Apple will adopt TI’s power management and Cypress’s Power Delivery chip solutions for the new iPhone models. We note the OLED version may have a faster charging speed thanks to a 2-cell L shaped battery pack design.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.