ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Accessories / Lifx Color 1000: Η καλύτερη έξυπνη λάμπα και μάλιστα με διαφορά [Unboxing & Review]

Lifx Color 1000: Η καλύτερη έξυπνη λάμπα και μάλιστα με διαφορά [Unboxing & Review]

Οι όροι Internet of Things και έξυπνο σπίτι τείνουν στις μέρες μας να γίνουν κάτι οικείο και πιο προσιτό σε όλους μας. Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τους έξυπνους λαμπτήρες της Philips και την Hue σειρά αυτών. Πλέον όμως υπάρχει ένας πολύ δυνατός ανταγωνιστής που ακούει στο όνομα Lifx και ναι με την τελευταία αναβάθμιση …

Review Overview

Εγκατάσταση
Ευχρηστία
Συνδυασμοί χρωμάτων
Ενεργειακή απόδοση - Φωτεινότητα
Τιμή

ΑppleWorldHellas Recommended

Summary : Οι Lifx Color 1000 λαμπτήρες μας άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων και αυτή την στιγμή αποτελούν την νούμερο 1 επιλογή μας

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
93

lifx-color-1000-smartbulb-a-melhor-lampada-led-do-mundo-883211-MLB20516126487_122015-F

Οι όροι Internet of Things και έξυπνο σπίτι τείνουν στις μέρες μας να γίνουν κάτι οικείο και πιο προσιτό σε όλους μας. Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τους έξυπνους λαμπτήρες της Philips και την Hue σειρά αυτών. Πλέον όμως υπάρχει ένας πολύ δυνατός ανταγωνιστής που ακούει στο όνομα Lifx και ναι με την τελευταία αναβάθμιση των λαμπτήρων τους έρχονται άνετα στην 1η θέση και μάλιστα με διαφορά.

Οι λαμπτήρες της Lifx είναι πιο φωτεινοί από τους αντίστοιχους της Philips, έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια στα χρώματα και είναι ενεργειακά πιο οικονομικοί. Επίσης έρχονται με μια καλύτερη εφαρμογή και είναι συμβατοί με τα IFTTT, Nest Learning Thermostat, το Amazon Echo αλλά και πολλά ακόμη. Εκεί που εντυπωσιάζουν όμως είναι με την ευχρηστία τους μιας και δεν χρειάζονται κάποιο έξτρα hub για την επικοινωνία με το WiFi του σπιτιού σας και έτσι δεν είστε υποχρεωμένοι να αγοράσετε κάποιο starter kit παρά μόνο τους ίδιους τους λαμπτήρες – Αυτή είναι ίσως και η σημαντικότερη διαφορά με τους αντίστοιχους λαμπτήρες της Philips και κάτι που μας εντυπωσίασε ειδικά μιας και το πακέτο της Lifx είναι κατά πολύ οικονομικότερο και προσιτό στον χρήστη με αυτό τον τρόπο.

lJm7k2BS15jJKOqQyxVwYe9K_gNTV9B1_LsDzjgmmJ0

Ήμασταν ιδιαίτερα τυχεροί και έτσι πριν δύο εβδομάδες λάβαμε από την εταιρεία 2 λαμπτήρες Lifx Color 1000 για να σους τους παρουσιάσουμε. Δείτε λοιπόν και διαβάστε παρακάτω γιατί δηλώνουμε άκρως ικανοποιημένοι με αυτό το προϊόν και γιατί το συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε κάποιον που θα θελήσει να ξεκινήσει να έχει ένα πιο home automated σπίτι.

Unboxing 

Screen Shot 2016-01-01 at 20.33.45

 

Οι δύο λαμπτήρες έφτασαν στα χέρια μας από την μακρινή Αυστραλία και έτσι είχαμε ιδιαίτερο άγχος για την συσκευασία τόσο της αποστολής όσο και των ίδιων των λαμπτήρων. Προς χαρά μας διαπιστώσαμε πως η Lifx έχει δημιουργήσει μια καταπληκτική συσκευασία που θα κρατήσει τον λαμπτήρα στο εσωτερικό της απόλυτα ασφαλή.

Εξωτερικά της συσκευασίας έχουμε μια σειρά από απαραίτητες πληροφορίες και μια σειρά εικόνων που αναδεικνύουν την μαγεία χρωμάτων του λαμπτήρα καθώς και την εφαρμογή του.

Εσωτερικά υπάρχει ένα κουτί από χοντρό χαρτόνι όπου βρίσκεται με ασφάλεια τοποθετημένος ο λαμπτήρας και ένα μικρό βιβλίο οδηγιών. Η εντύπωση λοιπόν που δημιουργείτε στον χρήστη είναι αυτή της απλότητας αλλά και της ποιότητας.

Screen Shot 2016-01-01 at 20.29.08

Ο ίδιος ο λαμπτήρας τώρα είναι στιβαρός με κάποιο αντίστοιχο βάρος κάτι βέβαια αναμενόμενο μιας και στο εσωτερικό του υπάρχει όλη η συνδεσμολογία έτσι ώστε να συνδεθεί με το WiFi του σπιτιού σας.

Μπορεί λοιπόν οι διαστάσεις του λαμπτήρα να σας προβληματίσουν λίγο αλλά πιστέψτε μας δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα στην τοποθέτηση του σε οποιοδήποτε φωτιστικό του σπιτιού σας.

Screen Shot 2016-01-01 at 20.40.49

Τεχνικές προδιαγραφές

Ο λαμπτήρας Lifx Color 1000 αποτελεί την νέο μοντέλο της εταιρείας και έτσι ουσιαστικά μπορεί να θεωρηθεί δεύτερης γενιάς. Έτσι λοιπόν έχει υποστεί αλλαγές τόσο στον σχεδιασμό του που πλέον είναι πιο compact από το πρώτο μοντέλο καθώς και στις ενεργειακές του αποδόσεις. Πιο συγκεκριμένα στην μέγιστη φωτεινότητα έχουμε κατανάλωση 11 watts σε αντίθεση με τα 17 watts του πρώτου μοντέλου.

O Lifx Color καταφέρνει να είναι ο πιο φωτεινός από όλους που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην αγορά καταφέρνοντας να δίνει περισσότερα από 1,000 lumens – Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως το lumen είναι μονάδα μέτρησης και έχει να κάνει με την συνολική ποσότητα ορατού φωτός που μπορεί να παραχθεί από μια πηγή.

IMG_0350

IMG_0349

Με το Lifx Color έχουμε περισσότερο φως με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας μιας και εκπέμπει κατά μέσο όρο 90 lumens στο 1 watt στην μεγαλύτερη φωτεινή κλίμακα που κάποιος μπορεί να επιλέξει. Προς σύγκριση οι λαμπτήρες Hue της Philips εκπέμπουν 75 lumens στο 1 watt κατά μέσο όρο.

Η Lifx εφαρμογή προσφέρει 16 διαφορετικές ρυθμίσεις του λευκού που κυμαίνονται από 2,500 το 9,000 Κ ενώ συνολικά έχουμε 16 εκατομμύρια χρώματα και 1000 συνδυασμούς του λευκού – Ναι καλά διαβάσατε!

IMG_0351

IMG_0353

Εγκατάσταση 

Η εγκατάσταση είναι πολύ απλή. Απλά αφαιρέστε τον λαμπτήρα του σπιτιού σας, τοποθετήστε τον Lifx Color 1000 στην θέση του και στην συνέχεια ανοίξτε τον διακόπτη.

Εν συνεχεία ανοίξτε την εφαρμογή της Lifx που έχετε κατεβάσει από το App Store. Η εφαρμογή θα σας καθοδηγήσει βήμα βήμα και με απλό τρόπο στο pairing του λαμπτήρα με το WiFi σας.

Στην ουσία το smartphone ή το tablet σας την πρώτη φορά θα συνδεθεί με το WiFi του ίδιου του λαμπτήρα για να ταυτιστεί με την συσκευή σας. Κατόπιν η συσκευή σας θα αλλάξει και θα συνδεθεί πίσω με το δίκτυο του σπιτιού σας και είστε έτοιμοι.

IMG_0308

Από την εφαρμογή θα μπορείτε πλέον να χειριστείτε τον λαμπτήρα καθώς και να κάνετε και εγκατάσταση νέων στον χώρο σας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Πραγματικά η εγκατάσταση ήταν πολύ πιο απλή από όσο περιμέναμε!

Η εφαρμογή 

vWEr36X52vbnDMbf4waZNMJZ6xqiq02dILh0N07IxUU

Η δωρεάν εφαρμογή της Lifx πραγματικά είναι πολύ χρηστική και πολύ όμορφη και κερδίζει τις εντυπώσεις κάτι ιδιαίτερα σημαντικό μιας και αποτελεί αναπόσπαστο εργαλείο διαχείρισης των λαμπτήρων.

Όλες οι ρυθμίσεις γίνονται μέσω ενός περιστρεφόμενου κύκλου είτε για τα λευκά είτε για τα έγχρωμα επίπεδα και μια κεντρική μπάρα κύλισης μέσα στον κύκλο για να αυξάνετε ή να μειώνετε ανάλογα την φωτεινότητα.

Screen Shot 2016-01-01 at 20.51.34

Η απόκριση του της εφαρμογής με τον λαμπτήρα είναι άμεση και όλα δουλεύουν απροβλημάτιστα.

Μέσω αυτού του τρόπου διαχείρισης μπορείτε να αλλάξετε ένα χρώμα την φορά για έναν λαμπτήρα ή για ένα γκρουπ λαμπτήρων αν έχετε τοποθετήσει κάποιους στην ίδια ομάδα – Ναι υπάρχει αυτή η δυνατότητα και μέσω της εφαρμογής είναι κάτι πάρα πολύ απλό.

Screen Shot 2016-01-01 at 20.51.59

Επίσης υπάρχουν και κάποια έτοιμα “Θέματα” συνδυασμών χρωμάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με το πάτημα ενός κουμπιού ενώ παρέχεται η δυνατότητα ακόμη και να δημιουργήσετε τα δικά σας.

Τέλος να αναφέρουμε πως έχουμε και διάφορα εφέ που είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής. Για παράδειγμα μπορείτε να κάνετε την Lifx λάμπα σας να τρεμοπαίζει όπως ένα κερί ή ακόμη και να αλλάζει παροδικά χρώματα ενώ εντυπωσιακή είναι και επιλογή που ανάλογα με την ένταση του ήχου στον χώρο σας ο λαμπτήρας μπορεί να αυξομειώνει την ένταση του ακολουθώντας για παράδειγμα το τέμπο ενός μουσικού κομματιού.

1497310_10156423717755457_4063067673318164580_n

Πριν κλείσουμε αυτή την ενότητα να αναφέρουμε πως υπάρχει και εφαρμογή για το Apple Watch που θα σας επιτρέψει να ελέγξετε τον λαμπτήρα με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία. Βέβαια δεν έχετε όλες τις λειτουργίες της κύριας εφαρμογής – Μπορείτε μέσω Apple Watch να κλείσετε ή να ανοίξετε τον λαμπτήρα καθώς και να αυξομειώσετε την ένταση του – εδώ ίσως θα θέλαμε είναι η αλήθεια κάποιες περισσότερες επιλογές για τον καρπό μας.

Περισσότερες λειτουργίες 

Screen Shot 2016-01-01 at 20.54.43

Η Lifx και πάντα μέσω της εφαρμογής έχει μια σειρά από πρόσθετες λειτουργιές με σημαντικότερες για εμάς τον καιρό που χρησιμοποιούμε τους λαμπτήρες αυτή του προγραμματισμού για το πότε αυτοί θα ανάβουν και με τι ένταση και χρωματισμό καθώς και την σύνδεση τους με την online automation υπηρεσία IFTTT

Σημαντική δουλειά έχει γίνει και για την σύνδεση των λαμπτήρων με υπηρεσίες και συσκευές τρίτων. Έτσι πέρα από το Apple Watch οι λαμπτήρες μπορούν άνετα να συνδεθούν με την Cortana σε Windows PCs καθώς και με τον θερμοστάτη της Nest, το Logitech Harmony Hub, το εντυπωσιακό Amazon Echo και τέλος την πλατφόρμα SmartThings.

Ακόμη δεν είναι υπάρχει συμβατότητα με το πρωτόκολλο – πλατφόρμα της Apple HomeKit και έτσι η λειτουργία τους με βάση την Siri δεν είναι δυνατή την στιγμή που γράφουμε αυτές τις γραμμές. Αυτό αναμένεται να αλλάξει μέσα στους επόμενους μήνες.

Συμπέρασμα 

lifx2

Τις δύο εβδομάδες που χρησιμοποιούμε τους Lifx Color 1000 λαμπτήρες δηλώνουμε άκρως εντυπωσιασμένοι. Η φωτεινότητα, η πληθώρα χρωμάτων, η ευκολία στην χρήση και η μικρή κατανάλωση ενέργειας τους κάνουν από τους καλύτερους έξυπνους λαμπτήρες της αγοράς αν όχι την νούμερο 1 επιλογή κάποιου που θέλει να κάνει το σπίτι του πιο αυτοματοποιημένο.

Μπορεί να μην είναι συμβατοί ακόμη με την HomeKit πλατφόρμα της Apple αλλά αυτό ελάχιστα μας προβλημάτισε μιας και η διαχείριση τους τόσο από την εφαρμογή στο iPhone μας όσο και από το Apple Watch ήταν άριστη.

Τα ευχάριστα νέα επίσης είναι πως είναι κατά πολύ οικονομικότεροι από τους αντίστοιχους της Philips μιας και ο καθένας τους στοιχίζει αυτή την στιγμή $59.99 και μπορείτε να τους βρείτε διαθέσιμους ΕΔΩ. Αποστέλλονται παγκοσμίως και έτσι καλύπτεται και η δική μας χώρα. Αν έχετε περισσότερα απορίες παραγγελίας τους μην διστάσετε να επικοινωνήσετε και μαζί μας μια και πλέον έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες της εταιρείας!

Δείτε παρακάτω το Unboxing βίντεο μας μαζί με τις πρώτες εντυπώσεις και ένα demo της λειτουργίας του λαμπτήρα:

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.