ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Metal στο iOS 8 | Εξήγηση

Metal στο iOS 8 | Εξήγηση

metal_federighi_goat

Το Metal σίγουρα είναι ένα όνομα που είναι αρκετά hardcore για την Apple. Δεν είναι όμως τυχαία η επιλογή του μιας και η εταιρεία με αυτή την επιλογή θέλει να δείξει την σημαντική βελτίωση που θα επέλθει στα παιχνίδια με την έλευση του iOS 8.

To Metal εκπροσωπεί έναν πολύ καλοδουλεμένο τρόπο έτσι ώστε να γίνεται πλήρη χρήση του A7 επεξεργαστή στην απόδοση παιχνιδιών ενώ παράλληλα τονίζει πως οι χρήστες iPhone 5S, iPad Air και iPad mini  Retina display θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν κορυφαία παιχνίδια και του χρόνου.

Αυτή την στιγμή στο iOS 7 το λογισμικό για την διαχείριση απόδοσης στα παιχνίδια και γενικά στα γραφικά των εφαρμογών είναι το  OpenGL ES. Είναι αρκετά αξιόπιστο αλλά και χρονοβόρο μιας και πρέπει κάθε κλήση των γραφικών να μεταφραστεί πρώτα σε εντολή και κατόπιν να πάει στο hardware της συσκευής. Αυτό το γεγονός πλέον η Apple το κάνει παρελθόν με το iOS 8.

metal_a7

Με το Metal οι προγραμματιστές θα έχουν γρηγορότερη και πιο αποδοτικότερη πρόσβαση στην GPU της συσκευής. Οι κλήσεις του λογισμικού αλλά και τα 3D renderings γίνονται μέχρι και 10 φορές γρηγορότερα στο ίδιο hardware με την χρήση του. Αυτό αυτόματα μεταφράζεται σε γρηγορότερα και με καλύτερη απόκριση παιχνίδια σε πλούσια περιβάλλοντα.

metal_zen_garden

Επίσης τα παιχνίδια θα φορτώνουν πολύ πιο γρήγορα από ότι τώρα και για αυτό τον σκοπό η EPIC Games παρουσίασε ένα νέο παιχνίδι στο WWDC που κάνει χρήση του Metal και ονομάζεται Zen Garden. Όσοι το παρακολουθήσατε πραγματικά θα μείνατε με το στόμα ανοιχτό τόσο για την ταχύτητα απόκρισης και φόρτισης όσο και για τα καταπληκτικά πραγματικά γραφικά.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.