ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / App Store / Η Microsoft παρουσιάζει μια φανταστική AI iPhone εφαρμογή που περιγράφει τον κόσμο στους τυφλούς [Video]

Η Microsoft παρουσιάζει μια φανταστική AI iPhone εφαρμογή που περιγράφει τον κόσμο στους τυφλούς [Video]

seeing-ai

Ο Arthur C Clarke είχε πει κάποτε πως η ανεπτυγμένη τεχνολογία πολλές φορές φτάνει στο σημείο να μην μπορεί κάποιος να την ξεχωρίσει από την μαγεία. Κοιτώντας σήμερα την Seeing εφαρμογή της Microsoft για το iPhone που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη σίγουρα το παραπάνω μπορεί εύκολα να επαληθευτεί.

Η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να δίνει περιγραφές του κόσμου σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης ή τυφλούς και αν μη τι άλλο το βίντεο demo παρακάτω είναι εντυπωσιακό.

 

Για παράδειγμα μπορεί να αναγνωρίζει φίλους, συναισθήματα ανθρώπων από τις εκφράσεις του προσώπου τους, να διαβάζει κείμενα, να αναγνωρίζει τραπεζικούς λογαριασμούς, καταναλωτικά αγαθά και πολλά ακόμη.

Turns the visual world into an audible experience. With this intelligent camera app, just hold up your phone and hear information about the world around you.

Recognize friends and their facial expressions. Recognize and locate the faces of people you’re with, as well as facial characteristics, approximate age, emotion, and more.

Read text quickly. Hear short amounts of text instantly and get audio guidance to capture full documents.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και μόνο για το iOS αυτή την στιγμή εδώ. Είναι διαθέσιμη για τις χώρες της Αμερικής, Καναδά, Ινδίας, Νέας Ζηλανδίας με την Microsoft να αναφέρει πως σύντομα θα γίνει διαθέσιμη και σε άλλες χώρες.

Οι φίλοι μας που θα ήθελαν να την δοκιμάσουν από σήμερα κιόλας θα πρέπει να έχουν ένα αμερικανικό Apple ID – εύκολη δωρεάν διαδικασία για να αποκτήσει κάποιος ένα –

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.