ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPad / Oι μειωμένες πωλήσεις των iPads  “πονάνε” τους προμηθευτές της Apple

Oι μειωμένες πωλήσεις των iPads  “πονάνε” τους προμηθευτές της Apple

20141028_ipad-mini3_0026-780x520

Οι πωλήσεις των iPads το 4ο τρίμηνο του 2015 συνέχισαν την πτώση τους και μάλιστα έφτασαν κάτω από τα 10 εκατομμύρια συσκευές για πρώτη φορά από το 2011. Αυτή η εικόνα προβληματίζει πλέον ιδιαίτερα και τους προμηθευτές της Apple.

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά, η Coretronic, ένας από τους προμηθευτές της Apple στα iPads αναγκάστηκε να μειώσει το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολεί κλείνοντας ακόμη και ένα ολόκληρο εργοστάσιο.

Η εταιρεία κατηγορεί την Apple για αυτή την μείωση στην ζήτηση από τους καταναλωτές και ειδικά για το iPad mini 4 πιστεύοντας πως δεν κάνει απαραίτητες αλλαγές έτσι ώστε να κάνει τα iPads “must have” για τον καταναλωτή.

ipad-sales

Η αλήθεια είναι πως αυτός είναι ο κίνδυνος πάντα ενός προμηθευτή που βασίζεται τόσο πολύ σε ένα τεχνολογικό κολοσσό όπως η Apple. Τα χθεσινά οικονομικά αποτελέσματα έδειξαν άνοδο σε όλα τα νούμερα της Apple με μόνη και μεγάλη εξαίρεση τα iPads.

Ο Apple CFO Luca Maestri παραδέχτηκε χθες πως για αυτή την εικόνα μια αιτία και μάλιστα μεγάλη είναι και το γεγονός πως τα iPad έχουν κανιβαλιστεί από άλλες συσκευές της εταιρείας όπως τα μεγαλύτερα iPhone 6 Plus και iPhone 6S Plus.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.