ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPad / O νέος κλώνος του iPad Mini ονομάζεται Ν1 και έρχεται από την Nokia

O νέος κλώνος του iPad Mini ονομάζεται Ν1 και έρχεται από την Nokia

18bits-nokia-tmagArticle

H Nokia επέστρεψε στην παγκόσμια παραγωγή ηλεκτρονικών την Δευτέρα μετά την κίνηση της να πουλήσει το τμήμα συσκευών της στην Microsoft. H επιστροφή αυτή σηματοδοτήθηκε από το λανσάρισμα μιας νέας συσκευής και συγκεκριμένα του Nokia N1.

Το εν λόγω tablet μοιάζει απελπιστικά με το iPad Mini της Apple και έχει μια οθόνη 7.9 ιντσών με μια ανάλυση 2048×1536 και σασί από αλουμίνιο. Η συσκευή θα γίνει διαθέσιμη στην Κίνα με το νέο έτος αρχικά με μια τιμή που θα ανέρχεται για το βασικό μοντέλο στα $250.

Πραγματικά οι ομοιότητες του Nokia N1 με το iPad Mini βγάζουν μάτια ακόμη και σε στοιχεία του σχεδιασμού όπως η είσοδος των ακουστικών, τα ηχεία ακόμη και στα κουμπιά. Πάρα επίσης την συνεργασία της με την Microsoft η Nokia προτίμησε το εν λόγω tablet να τρέχει Android λογισμικό. Η οπίσθια κάμερα του είναι 8 megapixel με την εμπρόσθια στα 5 megapixel. Εσωτερικά του υπάρχει ένα 64 bit 2.4GHz Intel Atom quad-core επεξεργαστής.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως η Nokia κατάφερε να κάνει το tablet της ελαφρύτερο και λεπτότερο του iPad Mini. Έτσι ζυγίζει 318g με πάχος στα 6.9mm ενώ το iPad Mini 3 έρχεται στα 331g και 7.5mm.

H συσκευή θα αργήσει να βρει τον δρόμο της στην Ευρώπη μιας και η Nokia δεσμεύετε με το συμβόλαιο εξαγοράς της Microsoft μέχρι το 2016.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.