ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / O πατέρας του iPod έγινε υπάλληλος της Google προς $3.2 δις

O πατέρας του iPod έγινε υπάλληλος της Google προς $3.2 δις

nest-thermostat-auto-away.png?w=704&h=448

Η Google Inc. σε μια κίνηση που ξάφνιασε πολλούς συμφώνησε για την εξαγορά της Nest Labs, Inc. για το ποσό των $3.2 δις σε μετρητά.

Η Nest είναι πνευματικό παιδί του επί χρόνια επιστήθιου φίλου και συνεργάτη του Steve Jobs, Tony Fadell, ο οποίος βοήθησε στα μέγιστα στην υλοποίηση του iPod της Apple και εκ τότε του αποδόθηκε ο τίτλος ως “πατέρας” του iPod.

H Nest δημιουργήθηκε μετά από την φυγή του Fadell από την Apple εστιάζοντας σε έξυπνες λύσεις αυτοματισμού για το σπίτι σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία στην Αμερική με τον έξυπνο θερμοστάτη.

Ο πρόεδρος της Google Larry Page δεν έκρυβε την χαρά του σήμερα και δήλωσε:

“Οι ιδρυτές της Nest Tony Fadell και Matt Rogers έχουν δημιουργήσει μια καταπληκτική ομάδα που είμαστε περιχαρείς να την καλωσορίσουμε στην οικογένεια της Google. Ήδη έχουν παράγει φανταστικά προϊόντα και θα ενισχύσουμε αυτό τους το όραμα.”

Ο Tony Fadell δήλωσε με την σειρά του:

“Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι με την προσθήκη μας στην Google. Με την υποστήριξη τους η Nest θα γίνει ακόμη ένα καλύτερο μέρος για την δημιουργία συσκευών που θα έχουν άμεσες θετικές επιπτώσεις στον κόσμο”

Ερωτήσεις που γίνανε μετέπειτα όπως ήταν φυσικό αφορούσαν και την σχέση της Nest με την Apple μετά από αυτή την ανακοίνωση. Η πιο σημαντική ήταν η παρακάτω:

– Θα συνεχίσετε να υποστηρίζεται το iOS και θα υπάρξουν εφαρμογές στο iPhone και στο iPad?

– Ασφαλώς ναι. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τόσο το iOS όσο και το Android μαζί με μια σειρά μοντέρνων πλοηγών.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.