ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Ο πρώην iOS chief Scott Forstall είναι σύμβουλος πλέον της Snapchat

Ο πρώην iOS chief Scott Forstall είναι σύμβουλος πλέον της Snapchat

File photograph of Scott Forstall talking about iOS 5 for the iPhone at the Apple Worldwide Developers Conference in San Francisco

Για όσους αναρωτιούνται τι απέγινε ο πρώην iOS chief του iOS Scott Forstall από την στιγμή που έφυγε κακήν κακώς από την Apple το 2013 θα μάθουν σήμερα πως ο άλλοτε ισχυρός άντρας του λογισμικού της Apple βοηθάει πλέον την Snapchat.

Σύμφωνα με email που διέρρευσαν από την εταιρεία ο Forstall είναι σύμβουλος επί πληρωμή για την εταιρεία μηνυμάτων από τον Ιανουάριο του 2014.

Μάλιστα πληρώνεται απίστευτα καλά μιας και στα email αναγράφεται πως του αναλογεί ένα ποσοστό της τάξης του 11% των μετοχών της εταιρείας που η συνολική της αξία αυτή την στιγμή ανέρχεται στα $15 δις. Αυτό σημαίνει πως η αξία του Forstall και αν κάνει μια ρευστοποίηση τους επόμενους 24 μήνες θα φτάσει τα $16.5 εκατομμύρια.

Η Snapchat επιβεβαίωσε την σχέση της με τον Forstall στο TechCrunch αλλά χωρίς να δώσει κάποιες περισσότερες πληροφορίες.

Ο Scott Forstall πήγε στην NeΧΤ εταιρεία του Steve Jobs το 1992 και εν συνεχεία στην Apple το 1997. Έπαιξε έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στις επιτυχίες του iPhone και του iPad και είχε την θέση του αντιπροέδρου του iOS για πολλά χρόνια.

Ο Tim Cook όμως τον απέλυσε δημόσια το 2012 αναφέροντας πως αυτή η κίνηση έγινε για μια καλύτερη συνεργασία της υπόλοιπης ομάδας της Apple. Ο Forstall ήταν συχνά θερμοκέφαλος και είχε συχνούς καβγάδες με τον Jonathan Ive. O μόνος που μπορούσε να τον συγκεντρώνει στην δουλειά του ήταν ο Jobs που είχε βρει τα κουμπιά του ταλέντου του. Ο θάνατος όμως του Jobs αποσυντόνισε τελείως τις σχέσεις του Forstall με τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple και έτσι και μετά την αποτυχία του με τους Χάρτες της Apple ο Cook δεν δίστασε να του δείξει την πόρτα της εξόδου για το καλό της εταιρείας.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.