ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / O Jonathan Ive δείχνει την πόρτα της εξόδου και στον Greg Christie

O Jonathan Ive δείχνει την πόρτα της εξόδου και στον Greg Christie

jony_ive_header1

Μετά από έντονες διαμάχες μεταξύ του αντιπροέδρου του τομέα της διεπαφής των χρηστών Greg Christie  και τον Jonathan Ive η ομάδα σχεδιασμού του λογισμικού της Apple δέχεται έντονες αλλαγές και αναταράξεις.

Μέχρι στιγμής ο Christie δούλευε πάνω στις διεπαφές του iOS και ανέφερε στον Craig Federighi κάτω όμως πάντα από το βλέμμα του Jonathan Ive. Τα πρώτα σύννεφα δεν άργησαν να φανούν και έτσι μετά τον Scott Forstall που είδε την πόρτα της εξόδου σήμερα έχουμε και την επιβεβαίωση πως ο Christie θα αποτελέσει και αυτός παρελθόν για την Apple.

Οι πρώτες διαμάχες Christie και Ive ξεκίνησαν κατά τον ανασχεδιασμό του iOS 7 μιας και υπήρχαν έντονες διαφωνίες των δύο αντρών. Η αποχώρηση του Christie έρχεται μάλιστα 2 μήνες πριν η Apple μας παρουσιάσει τον σχεδιασμό του iOS 8 και του OS X 10.10.

Τον Christie μπορεί να τον έμαθα οι περισσότεροι κατά την κατάθεση που έδωσε πρόσφατα για την δικαστική διαμάχη μεταξύ Samsung και Apple μιας και ήταν ο δημιουργός του “slide to unlock” αλλά ήταν ένα πολύ σημαντικό στέλεχος για την Apple και την ιστορία του ίδιου του iPhone.

Επίσης στο όνομα του βρίσκονται εκατοντάδες πατέντες της Apple ενώ για χρόνια δούλευε συνεχώς πάνω στην ανάπτυξη του iOS και με λίγα λόγια η αποχώρηση του είναι σημαντικό πλήγμα για την Apple ειδικά μάλιστα αν ενσωματωθεί σε κάποια άλλη εταιρεία.

Από την άλλη η θέση του Ive ισχυροποιείται μιας και όλες οι σχεδιαστικές ομάδες του λογισμικού θα αναφέρουν μόνο σε αυτόν. Αυτό από την μια είναι καλό μιας και θα υπάρχει καλύτερη ακόμη συνεργασία hardware και software αλλά από την άλλη πολύ εξουσία στα χέρια ενός μόνο ανθρώπου πολλές φορές είναι ριψοκίνδυνο φαινόμενο.

Το σίγουρο πάντως είναι πως και με τις πλάτες του Tim Cook ο Ive δεν σηκώνει πλέον μύγα στο σπαθί του και είναι αν μην τι άλλο εντυπωσιακό πως εξαιτίας του 2 από τα βασικότερα στελέχη του iOS αποτελούν πλέον παρελθόν για την Apple.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.