ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / O Phil Schiller κοινοποιεί mobile security αναφορά κριτικάροντας το Android

O Phil Schiller κοινοποιεί mobile security αναφορά κριτικάροντας το Android

phil-schill

Ο Phil Schiller δεν κάνει συχνά tweets αλλά όταν το κάνει φροντίζει να δώσει θέματα προς συζήτηση στους 115,000+ followers. Πέρυσι έκανε tweet ένα link για μια έκθεση που τόνιζε το πόσο ευπαθής είναι το Android στα malware και σήμερα φρόντισε να κρατήσει αυτό το θέμα ανοιχτό τονίζοντας ακόμη μια αναφορά που παρουσιάζει τα προβλήματα ασφαλείας του λογισμικού της Google.

Αυτό το απόγευμα λοιπόν ο Schiller έκανε tweeta το link της Cisco 2014 Annual Security Report, η οποία έγινε διαθέσιμη την προηγούμενη εβδομάδα. Η έκθεση αυτή παρουσιάζει όλες τις ευπάθειες του Android από το 2000 και μετά ενώ παράλληλα τονίζει πως το 99% των mobile malware στοχεύουν Android συσκευές.

Screen Shot 2014-01-22 at 1.31.11 AM

Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι πως οι περισσότεροι Android χρήστες κατηγορούν την Apple για το πολύ κλειστό οικοσύστημα της το οποίο όμως είναι αυτό που κρατάει τους iOS χρήστες μακριά από malwares. Οι χρήστες iPhone και iPad μπορούν μόνο να κατεβάσουν εφαρμογές από το App Store το οποίο ελέγχεται συνεχώς από την Apple.

screen-shot-2014-01-21-at-1-22-41-pm

Από την άλλη πλευρά στο Android έχουμε το μοντέλο ελευθερίας προς όλους. Οι χρήστες μπορούν είτε να κατεβάσουν εφαρμογές από το Google Play Store αλλά και από μια σειρά άλλων πηγών. Αυτός ο ανοιχτός χαρακτήρας του Android λοιπόν από την μια προσφέρει βαθιά παραμετροποίηση αλλά από την άλλη το κάνει πολύ ευπαθή σε επιθέσεις malware.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.