ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / O Steve Ballmer παραδέχτηκε πως οι επιτυχίες της Microsoft ανήκουν στον παρελθόν

O Steve Ballmer παραδέχτηκε πως οι επιτυχίες της Microsoft ανήκουν στον παρελθόν

344149

Μέρος την μοναδικής διάνοιας του Steve Jobs ήταν η ικανότητα να βρίσκει τις κατάλληλες λέξεις για αν εξηγεί τα Apple προϊόντα που παρουσίαζε στο κοινό και ήταν όλα “insanely great”

Ο αποχωρήσαν Microsoft CEO Steve Ballmer ποτέ του δεν είχε αυτό το χάρισμα, αλλά στην τελευταία του συνέντευξη πριν αποχωρήσει από την εταιρεία είπε κάποιες αλήθειες που για χρόνια προσπαθούσε να τις κρύψει όντας στο τιμόνι της Microsoft.

H συνέντευξη παραχωρήθηκε στο δημοσιογράφο Jo Foley, ο Ballmer απέτυχε να αναφέρει κάποια καινοτόμο προϊόντα αντάξια του iPhone ή του iPad ή ακόμη και του Android και έτσι εστίασε σε αυτό που γνωρίζει καλύτερα και δεν είναι άλλο από τα χρήματα.

“Τα τελευταία 5 χρόνια η Apple έβγαλε περισσότερα χρήματα από ότι εμείς. Αλλά στα τελευταία 13 χρόνια έβγαλα περισσότερα λεφτά από τον καθένα στον πλανήτη και αυτό με κάνει ιδιαίτερα περήφανο”

Δεν αποτελεί μυστικό και ο Ballmer δεν το έκρυψε από αυτή του την συνέντευξη πως ποτέ δεν ήταν ο άνθρωπος πίσω από κάποιο προϊόν και δεν θα ήταν αυτό το έναυσμα που θα τον έκανε να προχωρήσει. Πάντα εστίαζε στο βάθος χρόνου μιας παραγωγικής γραμμής ενώ παράλληλα αρνιόταν να παραδεχτεί τις επιτυχίες της Apple. Αυτό μπορεί να τον έκανε έναν από του πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, που τόσο περηφανεύεται για το γεγονός αυτό, αλλά οδήγησε στην Microsoft στην μια αποτυχία μετά την άλλη με πιο πρόσφατη το Surface tablet.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως όταν ο “τρελός” Steve Jobs λανσάρισε το πρώτο iPhone και έβαλε σώμα και ψυχή στην επιτυχία του ο Steve Ballmer γελούσε δυνατά λέγοντας πως θα είναι μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της Apple και πως το κοινό δεν θα το αγκάλιαζε.

Γελάει καλύτερα όμως όποιος γελάει τελευταίος…. Δείτε παρακάτω το χαρακτηριστικό βίντεο που πλέον έχει μείνει στην ιστορία.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.