ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / O Steve Jobs είχε πλησιάσει την Sony για την χρησιμοποίηση του OS X στα VAIOs

O Steve Jobs είχε πλησιάσει την Sony για την χρησιμοποίηση του OS X στα VAIOs

14-inch-macbook-air-hackintosh

Η Apple είναι γνωστό για την περηφάνια που την διακατέχει σχετικά με το γεγονός πως δημιουργεί το δικό της hardware και software και είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε πως το OS X παραλίγο θα κατέληγε εγκατεστημένο σε μηχανήματα της Sony και συγκεκριμένα στην σειρά VAIO της εταιρείας.

Πάρα αυτά η αλήθεια ήταν πως το παραπάνω ήταν πολύ κοντά στο να γίνει και μάλιστα υπό της ευχές του Steve Jobs. Σε πρόσφατο blog post ο  Nobuyuki Hayashi θυμάται την εποχή που ο Steve με μια σειρά άλλων υψηλών στελεχών συναντήθηκαν με την Sony με σκοπό να συμφωνήσουν στον πρώτο OS X VAIO.

Steve Jobs

” O Steve Jobs πίσω το 2001 είχε συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο της Sony Kunitake Ando στην Χαβάη για να συζητήσουν για μια επικείμενη συνεργασία. Ο Steve και η ομάδα του παρουσιάσαν στην Sony τον πρώτο VAIO με το Mac OS εγκατεστημένο για να τους κάνουν επίδειξη των δυνατοτήτων του λειτουργικού”

Όλα αυτά γιατί ο Steve Jobs ήθελε να κάνει μια εξαίρεση με την Sony που την συμπαθούσε πολύ σαν εταιρεία. Τελικά η συμφωνία δεν επιτεύχθηκε γιατί η Sony έκανε πίσω μιας και δεν ήταν η κατάλληλη εποχή για την εταιρεία ώστε να προβεί σε μια τέτοια κίνηση την στιγμή μάλιστα που η σειρά VAIO της σημείωνε τεράστια κέρδη στην αγορά.

Ο Steve ήταν εγκάρδιος φίλος με τον πρόεδρο της Sony και μάλιστα πολλές φορές είχε επισκεφτεί τα κεντρικά της εταιρείας.

Να τονίσουμε πως εκείνη την εποχή η Apple ετοίμαζε το μεγάλο της άλμα από τα PowerPC σε chips της Intel και υπήρχαν έντονες φήμες πως για αυτό τον σκοπό οι μηχανικοί της Apple είχαν αυστηρές οδηγίες να αγοράσουν VAIO PCs για όλες τις παρουσιάσεις του λειτουργικού.

Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε τι θα γινόταν αν τότε είχε επέλθει μια συμφωνία; Σήμερα θα είχαμε PC της Sony με το OS X εγκατεστημένο και ίσως ακόμη και mobile συσκευές της Sony που θα τρέχανε το iOS.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.