ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / O Tim Cook έβαλε στο ταμείο του περισσότερα από $9 εκατομμύρια πέρυσι ως CEO

O Tim Cook έβαλε στο ταμείο του περισσότερα από $9 εκατομμύρια πέρυσι ως CEO

tim-cook-happy-blij-16x9

O Tim Cook είχε αποδοχές που έφτασαν το ύψος των $9.22 εκατομμύριων ως Chief Executive Officer της Apple. Το Bloomberg αναφέρει πιο συγκεκριμένα πως ο Cook έλαβε $1.75 εκατομμύρια και $6.7 εκατομμύρια ως αποζημίωση για το περσινό οικονομικό έτος που έληξε τον Σεπτέμβριο.

Το ποσό αυτό αθροιστικά είναι το διπλάσιο που έλαβε ο Cook για τις υπηρεσίες του στην Apple το 2013 και ένας λόγος για το εντυπωσιακό ποσό είναι και η τεράστια άνοδος της μετοχής της εταιρείας.

Ο φάκελος με την μισθοδοσία των υψηλόβαθμων στελεχών της Apple έχει κοινοποιηθεί δημόσια και είναι διαθέσιμος εδώ. Στο κείμενο λοιπόν βλέπουμε πως ο SVP of Internet Software and Services Eddy Cue έβγαλε $24 εκατομμύρια το ίδιο ακριβώς ποσό με τον SVP of Operations Jeff Williams. Η Angela Ahrendts έφτασε τα $73 εκατομμύρια σε ρευστό, μετοχές και διάφορα bonus.

Πριν σας φανούν “λίγα” τα $9 εκατομμύρια του Tim Cook να σας τονίσουμε πως τα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple βγάζουν τα προς το ζην με μια μέθοδο που στηρίζεται στην απόδοση τους και πολλά από τα χρήματα τους τα παίρνουν σε μετοχές της εταιρείας. Αυτό σημαίνει πως παρά το γεγονός πως ο Tim Cook είχε “μόλις” $9 εκατομμύρια πέρυσι μπορεί να έβγαλε πολλαπλάσια αυτού του ποσού μέσα στον χρόνο αν αναλογιστεί κάποιος τις μετοχές που κέρδισε και που φυσικά θα του αποφέρουν τεράστιο κέρδος αν αποφασίσει να τις πουλήσει.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.