ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Απόψεις / Η Apple πρέπει να συμπεριλάβει έναν αντάπτορα γρήγορης φόρτισης στο iPhone

Η Apple πρέπει να συμπεριλάβει έναν αντάπτορα γρήγορης φόρτισης στο iPhone

iphone-x-5w-charger

Είναι γνωστό ότι η Apple βάζει πολύ ενέργεια και εστιάζει στο να δημιουργική μοναδικές εμπειρίες για τους χρήστες της με τις συσκευές και τις υπηρεσίες της.

Μια περιοχή όμως που η Apple φαίνεται να έχει μια αρνητική εμμονή ως προς το παραπάνω είναι σε ότι έχει να κάνει με την λύση μιας γρήγορης φόρτισης για το iPhone.

H φιλοσοφία της εταιρείας “ο καλύτερος δεν είναι πάντα ο πρώτος” την έχει οδηγήσει εδώ και πολλά χρόνια και της έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες παρά τις πολλές γκρίνιες από τους οπαδούς της.

Στον τομέα όμως της γρήγορης φόρτισης των συσκευών η Apple καθυστέρησε πάρα πολύ δίνοντας μάλιστα στους καταναλωτές της μια όχι τόσο καλή εμπειρία όσο αυτή που προσφέρουν εδώ και καιρό οι ανταγωνιστές της όπως η Samsung και η Google.

To χαρακτηριστικό αυτό βρίσκεται εδώ και χρόνια στο Android και πλέον από φέτος και στο iPhone αλλά πως συγκρίνεται αυτή η εμπειρία;

Αρχικά οι περισσότερες Android συσκευές έχουν το λεγόμενο brick γρήγορης φόρτισης στην συσκευασία της συσκευής. H Apple από την άλλη χρεώνει τον καταναλωτή του iPhone 8/Plus με $49 για τον 29W αντάπτορα και άλλα $26 για το USB-C lightning καλώδιο.

iphone-8-fast-charger-speed-comparison3

 

Φυσικά κάποιος μπορεί να πάει και σε λύσεις τρίτων για να βρει τα αντίστοιχα περιφερειακά αλλά και πάλι θα πρέπει να δώσει ένα σημαντικό ποσό.

Όλα αυτά την στιγμή που η μπαταρία του Pixel 2 μπορεί να αποκτήσει αυτονομία μέχρι και 7 ωρών μέσα σε μόλις 15 λεπτά και χρησιμοποιώντας τον 18W αντάπτορα που βρίσκεται στην συσκευασία.

Όταν λοιπόν ο χρήστης του iPhone 8/Plus έχει δώσει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την συσκευή σίγουρα δεν είναι ικανοποιητικός ο 5W αντάπτορας που δίνει η Apple και που προσφέρει μια πάρα πολύ αργή φόρτιση.

Ιδανικά η Apple θα έπρεπε με όλα τα νέα iPhones να συμπεριλαμβάνει τον 29W USB-C αντάπτορα φόρτισης μαζί με ένα USB-C Lightning καλώδιο.

 

About Στέφανος Κολοβός

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία χρόνια και λόγω εργασίας. Αγαπημένη του συσκευή είναι το iPhone του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά