ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την λειτουργία Πορτρέτου στο iPhone

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την λειτουργία Πορτρέτου στο iPhone

light3-800x446

Δημιουργήστε ανεπανάληπτες φωτογραφίες με τη λειτουργία πορτρέτου. Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία πορτρέτου στο iPhone 7 Plus, το iPhone 8 Plus και το iPhone X.

Η λειτουργία πορτρέτου χρησιμοποιεί τις δύο κάμερες στα iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus και iPhone X για να δημιουργήσει ένα εφέ βάθους πεδίου. Αυτό σας επιτρέπει να συνθέσετε μια φωτογραφία όπου το θέμα σας παραμένει ευκρινές, ενώ το φόντο θολώνει δημιουργώντας ένα πανέμορφο αποτέλεσμα. Με το iPhone 8 Plus ή το iPhone X, μπορείτε επίσης να προσθέτετε καθηλωτικά εφέ φωτισμού στις φωτογραφίες σας. Επιπλέον, χάρη στην κάμερα TrueDepth στο iPhone X μπορείτε να τραβάτε ακόμα και selfie σε λειτουργία πορτρέτου.

Για να ξεκινήσετε, ενημερώστε το iPhone στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS.

    

Λήψη φωτογραφιών σε λειτουργία πορτρέτου

Είναι εύκολο να τραβήξετε την τέλεια λήψη. Απλώς κάντε σάρωση στη λειτουργία πορτρέτου και τραβήξτε τη φωτογραφία. Η εφαρμογή Κάμερα σάς καθοδηγεί εκείνη την ώρα. Έτσι, ενημερώνεστε από την κάμερα αν είστε πολύ κοντά ή πολύ μακριά ή αν το σημείο είναι πολύ σκοτεινό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φλας True Tone, να ρυθμίσετε έναν χρονοδιακόπτη ή να εφαρμόσετε φίλτρα κάμερας.

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα.
 2. Κάντε σάρωση στη λειτουργία πορτρέτου.
 3. Αναζητήστε το κίτρινο πλαίσιο της λειτουργίας πορτρέτου.
 4. Πατήστε το .

Αφού τραβήξετε μια φωτογραφία με τη λειτουργία πορτρέτου, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αλλαγές στη φωτογραφία, όπως περικοπή και αυτοβελτίωση.

 

Προσθήκη φωτισμού πορτρέτου

Στα iPhone 8 Plus και iPhone X, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα φωτισμού πορτρέτου για να εφαρμόσετε τέσσερα εντυπωσιακά εφέ φωτισμού επαγγελματικής ποιότητας στις φωτογραφίες που τραβάτε με λειτουργία πορτρέτου. Επιλέξτε από τις δυνατότητες Studio Light για πιο φωτεινά χαρακτηριστικά προσώπου, Contour Light για πιο έντονο κατευθυντικό φωτισμό που τονίζει το περίγραμμα του προσώπου, Stage Light για να απομονώσετε το πρόσωπο της φωτογραφίας υπό το φως των προβολέων ή Stage Mono για κλασικό σκηνικό φως και ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

 1. Επιλέξτε τη φωτογραφία που θέλετε να αλλάξετε.
 2. Πατήστε “Επεξεργασία”.
 3. Κάντε σάρωση για να επιλέξετε το εφέ φωτισμού.
 4. Πατήστε «Τέλος».

Ο φωτισμός πορτρέτου είναι επί του παρόντος σε beta.

Τραβήξτε μια selfie σε λειτουργία πορτρέτου

Τώρα, με το iPhone X, μπορείτε να τραβάτε selfies σε λειτουργία πορτρέτου με τον ίδιο τρόπου που τραβάτε τη φωτογραφία ενός άλλου προσώπου. Απλώς πατήστε πρώτα  για να γυρίσει η κάμερα.

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα.
 2. Κάντε σάρωση στη λειτουργία πορτρέτου.
 3. Πατήστε .
 4. Κρατήστε το iPhone X μπροστά από το πρόσωπό σας.
 5. Τραβήξτε τη selfie πατώντας ένα από τα κουμπιά έντασης ήχου.

Αφαίρεση του εφέ της λειτουργίας πορτρέτου

Αν τραβήξετε μια φωτογραφία στη λειτουργία πορτρέτου και, στη συνέχεια, αποφασίσετε ότι δεν θέλετε πλέον να έχει θολό φόντο, μπορείτε να το αφαιρέσετε με λίγα εύκολα βήματα.

 1. Επιλέξτε τη φωτογραφία που θέλετε να αλλάξετε.
 2. Πατήστε “Επεξεργασία”.
 3. Πατήστε “Πορτρέτο” στο επάνω μέρος της οθόνης σας.

Αν αλλάξετε τη γνώμη σας και θέλετε να προσθέσετε ξανά το εφέ της λειτουργίας ποτρέτου, μεταβείτε πίσω στην “Επεξεργασία” και πατήστε ξανά “Πορτρέτο”.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.