ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / Πως να αγοράσετε ένα νέο MacBook με μόλις $1!;!;! [Video]

Πως να αγοράσετε ένα νέο MacBook με μόλις $1!;!;! [Video]

hack

Ερευνητές ασφαλείας βρήκαν μια ευπάθεια σε POS συστήματα που τα χρησιμοποιούν μεγάλες αλυσίδες. Η ευπάθεια αυτή και το αντίστοιχο hack που έκαναν του επέτρεψε να αγοράσουν ακόμη και ένα νέο MacBook με μόλις $1.

Η TNW αναφέρει πως οι ERPScan ερευνητές Dmitry Chastuhin και Vladimir Egorov βρήκαν ένα hack το οποίο μάλιστα έχει και μια πάρα πολύ εύκολη εφαρμογή για αυτό τον σκοπό. Το κλειδί στην όλη υπόθεση είναι POS τα όποια έχουν δημιουργηθεί από την SAP και την Oracle και τα οποία δεν έχουν κάποια κρυπτογράφηση ή αυθεντικοποιήση στις αλλαγές της βάσης δεδομένων τους και σε ότι έχει να κάνει με τις τιμές.

The connections between POS workstation and the store server […] [often] lack the basics of cybersecurity – authorization procedures and encryption – and nobody cares about it. So, once an attacker is in the network, he or she gains full control of the system.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

About Στέφανος Κολοβός

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία χρόνια και λόγω εργασίας. Αγαπημένη του συσκευή είναι το iPhone του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά