ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η Qualcomm κατηγορεί την Apple για κοινοποίηση chip κώδικα στην Intel

Η Qualcomm κατηγορεί την Apple για κοινοποίηση chip κώδικα στην Intel

apple_intel1

Η μάχη της Apple με την Qualcomm δεν πρόκειται να ηρεμήσει όπως όλα δείχνουν σύντομα. To Bloomberg αναφέρει σήμερα πως η Qualcomm κατέθεσε και νέα μήνυση εναντίον της Apple κατηγορώντας την πως βοήθησε την Intel έτσι ώστε να χρησιμοποιήσει κώδικα δικό της.

Όπως έχουμε αναφέρει η Apple και η Qualcomm βρίσκονται σε μια άσχημη δικαστική διαμάχη από την αρχή της χρονιάς.

Η Qualcomm υποστηρίζει λοιπόν σήμερα πως η Apple έδωσε τεράστια πρόσβαση σε κώδικα έτσι ώστε η Intel να μπορέσει να δημιουργήσει ανταγωνιστικά chips στην αγορά.

The chipmaker filed the lawsuit against Apple on Wednesday in California state court in San Diego, adding yet another front to their bitter legal battle. Apple is being sued for breach of a contract that governs the use of software needed to make chips work with other parts of mobile phones and communicate with networks.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχε αναφερθεί ότι η Apple μπορεί να σχεδιάζει να σταματήσει εξολοκλήρου την συνεργασία της με την Qualcomm σε επερχόμενα iPhone και iPads.

Από την πλευρά της η Qualcomm ανέφερε πτώση 90% στα κέρδη της μετά την διαμάχη της με την Apple και ζητάει μια σειρά από αποζημιώσεις.

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.