ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Η Qualcomm και επίσημα ζητάει την απαγόρευση εισαγωγής/πώλησης μοντέλων iPhone

Η Qualcomm και επίσημα ζητάει την απαγόρευση εισαγωγής/πώλησης μοντέλων iPhone

170120164631-apple-qualcomm-lawsuit-780x439

Καθώς η δικαστική διαμάχη συνεχίζεται μεταξύ Apple και Qualcomm η δεύτερη και επίσημα σήμερα κοινοποίησε μήνυση καταπάτησης πατεντών ζητώντας μάλιστα την απαγόρευση εισαγωγής iPhones.

H κίνηση αυτή της Qualcomm είχε γίνει γνωστή νωρίτερα φέτος αλλά πλέον από σήμερα έχει αποκτήσει επίσημο χαρακτήρα.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η Apple έχει καταπατήσει 6 πατέντες της στην προσπάθεια της να βελτιώσει την αυτονομία των iPhone.

“Οι καινοτομίες της Qualcomm είναι στην καρδιά του κάθε iPhone στην αγορά και επεκτείνονται πέρα από τις τεχνολογίες στο modem ή σε κάποια στάνταρ δικτύωσης. Οι πατέντες που επικαλούμαστε σήμερα αντιπροσωπεύουν 6 τεχνολογίες μας μέσα από ένα πορτοφόλιο χιλιάδων και κάθε μια από αυτές τις 6 είναι άκρως σημαντικές για την λειτουργία του iPhone. H Apple συνεχίζει να τις χρησιμοποιεί χωρίς να μας έχει πληρώσει τίποτα και το κάνει εν γνώση της”

Η Qualcomm ζητάει από τα αρμόδια όργανα της Αμερικής να ερευνήσουν ποια iPhone μοντέλα χρησιμοποιούν cellular επεξεργαστές που δεν ανήκουν σε αυτή και κατόπιν να απαγορεύσει τις πωλήσεις και την είσοδο των συσκευών αυτών στην αγορά μιας και καταπατούν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της.

 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.