ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Accessories / Review Nomad Pod Pro: Η έξυπνη και φορητή λύση dock για το iPhone & Apple Watch

Review Nomad Pod Pro: Η έξυπνη και φορητή λύση dock για το iPhone & Apple Watch

1783918_Center

Σίγουρα πολλοί από εσάς θα έχετε σκεφτεί για μια φορητή λύση φόρτισης για το Apple Watch σας μιας και δεν αρέσκεστε στην ιδέα της USB λύσης και του τεράστιου καλωδίου της συσκευής. Πόσο μάλλον αν με την ίδια φορητή λύση θα μπορούσατε παράλληλα να φορτίσετε και το iPhone σας.

Η Nomad μας παρουσιάζει μια τέτοια λύση που ακούει στο όνομα Pod Pro και πραγματικά είναι μια υπέροχη υλοποίηση για ένα dock φορτιστή τόσο για το Apple Watch σας όσο και για το iPhone, iPod Touch και iPad σας.

1783918_Left

Δείτε παρακάτω το Unboxing και Hands on μας:

Συσκευασία

1783918_Right

Η συσκευασία του εν λόγω dock είναι στα γνωστά υψηλά στάνταρ που μας έχει συνηθίσει η Nomad. Εξωτερικά θα βρούμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες καθώς και χαρακτηριστικά φόρτισης για το Dock ενώ έχουμε και μια πλήρη απεικόνιση αυτού και των δυνατοτήτων του.

Εσωτερικά η Nomad έχει κάνει και εκεί καλή δουλειά μιας και το Dock είναι άριστα τοποθετημένο και προστατευμένο ενώ η γενικότερη αίσθηση που θα έχετε είναι πως ανοίγετε ένα πολύ ακριβό αξεσουάρ.

Πέρα από το ίδιο εντυπωσιακό Dock η Nomad έχει τοποθετήσει και ένα κλασικό Μicro USB – USB για την φόρτιση του.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά 

  • Χωρητικότητα Μπαταρία: 6,000mAh (22.2wh)
  • Είσοδος: Micro USB 5V/1.5A (το καλώδιο υπάρχει στην συσκευασία)
  • Έξοδος: Apple Lightning 5V/1.5A

Πιστοποιήσεις: MFi, CE, FCC, ROHS, UN38.3

Εντυπώσεις και Κατασκευή 

NEW_856504004286_C.500w

Όλοι γνωρίζουμε πως η φόρτιση του Apple Watch ενώ μετακινούμαστε είναι συνήθως ένας πονοκέφαλος. Αυτό γιατί ο φορτιστής είναι μαγνητικός κάτι το οποίο σημαίνει πως δεν στέκεται άνετα πάντα στο ίδιο μέρος.

Αν και στην αγορά υπάρχουν power banks που φυσικά είναι συμβατά και με το Apple Watch ελάχιστα από αυτά είναι πρακτικά ή έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το Apple Watch.

To Nomad Pod Pro προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία φόρτισης. Εσωτερικά υπάρχει μια μπαταρία 6,000 mAh της Panasonic ικανή να φορτίσει τόσο το Apple Watch σας όποιο μοντέλο και αν έχετε όσο και οποιαδήποτε iOS συσκευή σας με συνδεσμολογία lightning και όλα αυτά την ίδια στιγμή.

Το Pod Pro έρχεται σε έναν space gray χρωματισμό. Το εξωτερικό του είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο αλουμίνιο υψηλής ποιότητας ενώ στηρίζεται με την βάση μέσω δύο πολύ ισχυρών μαγνητών νεοδυμίου. H βάση είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας πλαστικό ενώ στο κάτω μέρος της υπάρχει καουτσούκ έτσι ώστε πρακτικά σε όποια επιφάνεια και αν το τοποθετήσετε να μην έχετε το άγχος ότι μπορεί να γλιστρήσει εύκολα ή να μετακινηθεί.

NEW_856504004286_B.1400w

Η σχεδιαστική του υπογραφή είναι μικρή μιας και η διάμετρος του είναι μόλις 4″ ενώ το βάρος του ανέρχεται στα 0,22 Kg. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να το πάρετε άνετα μαζί σας χωρίς να σας δώσει βάρος ή όγκο στην τσάντα σας ή/και στην γενικότερη αποσκευή σας.

Εσείς απλά ανοίγετε το πάνω μέρος για να εγκαταστήσετε το καλώδιο του Apple Watch σας στην εσωτερική USB θύρα ενώ στην συνέχεια το τυλίγεται περιμετρικά στην βάση. Η βάση φορτιστής του καλωδίου θα τοποθετηθεί στην κορυφή της βάσης που έχει μια πανέξυπνη και ασφαλή σχεδίαση.

Εν συνεχεία απλά θα κλείσετε εν συνεχεία το πάνω μέρος – καπάκι και έτσι η μονάδα κλειδώνει και γίνεται στιβαρή μιας και θα την συγκρατούν οι μαγνήτες που αναφέραμε πιο πάνω.

Στα πλάγια της συσκευής υπάρχει πολύ όμορφα τοποθετημένο και πρακτικά κρυμμένο το MFi Lightning καλώδιο που με σχετική ευκολία μπορείτε να τραβήξετε προς τα έξω για να έχετε φόρτιση για την iOS συσκευή σας.

NEW_856504004286_A.1400w

Δίπλα από το καλώδιο αυτό βρίσκεται η θύρα φόρτισης Micro USB την οποία θα χρησιμοποιήσετε για να φορτίσετε το Pod Pro σας. Επίσης υπάρχει και ένα κουμπί μαζί με 4 LED ενδείξεις. Το κουμπί μπορεί να πατηθεί κάθε φορά που θέλετε να δείτε το ποσοστό της μπαταρίας που απομένει στο Pod Pro με κάθε LED να αντιστοιχεί σε 25% του συνόλου.

Στα τεστ που κάναμε άνετα φορτίσαμε από το 0% – 100% τόσο το iPhone 7 όσο και το Apple Watch μας παράλληλα. Η Nomad αναφέρει πως το Pod Pro μπορεί να επαναφορτίσει τόσο το Apple Watch όσο και το iPhone 2 φορές και αυτό είναι αλήθεια αν χρησιμοποιείτε ένα παλαιότερο μοντέλο iPhone – Για παράδειγμα iPhone 6/6s/SE κλπ.

Συμπέρασμα

NEW_856504004286_D.1400w

Πραγματικά η υλοποίηση της Nomad για ένα Dock – φορτιστή του Apple Watch και μιας iOS συσκευής μας άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Η ποιότητα κατασκευής είναι άριστη και η βαφή και εμφάνιση πραγματικά υποδηλώνει ένα ποιοτικό αξεσουάρ.

Η φόρτιση και η μπαταρία της Panasonic που βρίσκεται στο εσωτερικό του είναι άριστη και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Η σχεδιαστική γραμμή του δε το κάνει ιδανικό για το έχετε μαζί σας ενώ ταξιδεύετε.

Η τιμή του ανέρχεται στα $79.95 και κρίνεται αρκετά ικανοποιητική για αυτά που προσφέρει αλλά και για τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του. Μπορείτε να το βρείτε διαθέσιμο εδώ

 

Editors-Choice-Update-2015-710x806

Σίγουρα πολλοί από εσάς θα έχετε σκεφτεί για μια φορητή λύση φόρτισης για το Apple Watch σας μιας και δεν αρέσκεστε στην ιδέα της USB λύσης και του τεράστιου καλωδίου της συσκευής. Πόσο μάλλον αν με την ίδια φορητή λύση θα μπορούσατε παράλληλα να φορτίσετε και το iPhone σας. Η Nomad μας παρουσιάζει μια τέτοια …

Review Overview

Ποιότητα Κατασκευής
Εργονομία - Σχεδιασμός
Φόρτιση
Τιμή

AppleWorldHellas Recommended

Summary : Πραγματικά η υλοποίηση της Nomad για ένα Dock - φορτιστή του Apple Watch και μιας iOS συσκευής μας άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Η ποιότητα κατασκευής είναι άριστη και η βαφή και εμφάνιση πραγματικά υποδηλώνει ένα ποιοτικό και πάνω από όλα εργονομικό αξεσουάρ.

User Rating: Be the first one !
91

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.