ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Accessories / Review Venz A501 Multiroom WiFi Speaker – Φανταστικές αποδόσεις και μοναδικός ήχος

Review Venz A501 Multiroom WiFi Speaker – Φανταστικές αποδόσεις και μοναδικός ήχος

Venz-A501-_MG_7187

Οι περισσότεροι από εσάς ίσως γνωρίζετε την Venztech (Venz Technology Co., Ltd.) για τα φανταστικά Android Kodi TV boxes με το V12 Ultra που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην χώρα μας να κερδίζει με την πρώτη τον χώρο αυτό και μάλιστα άνετα. Πέρα όμως από τα TV boxes η εταιρεία δραστηριοποιείτε και στα WiFi & Bluetooth ηχεία διατηρώντας και εκεί τα ίδια υψηλά στάνταρ αποδόσεων και ποιότητας.

Στην κατοχή μας έφτασε το Venz A501 Multiroom WiFi Speaker και σας το παρουσιάζουμε σήμερα.

Δείτε το βίντεο Unboxing και Hands on μας παρακάτω:

(Είχαμε τα θεματάκια μας με Copyrights για τα τραγούδια που ακούστηκαν – Editing in Progress)

Συσκευασία

A501_webpgm

H συσκευασία είναι η κλασική για μια τέτοια συσκευή. Η Venz εξωτερικά παρέχει όλες τις πληροφορίες για το ηχείο έτσι ώστε ο αγοραστής να έχει μια πολύ καλή πρώτη εικόνα για το τι βρίσκεται στο εσωτερικό του.

Στο εσωτερικό του βρίσκουμε:

 • To ίδιο το ηχείο σε χρώμα Μεταλλικό Γκρι
 • Τον αντάπτορα ρεύματος
 • Βιβλίο οδηγιών – Δεν υπάρχουν Ελληνικά αλλά Αγγλικά

Σχεδιασμός – Συνδεσμολογία

A501_webpgm2

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι ο πολύ όμορφος σχεδιασμός του. Σίγουρα σε ένα ηχείο δεν είναι το πιο σημαντικό στοιχείο αυτό αλλά αν αναλογιστείτε πως θα το τοποθετήσετε στο σαλόνι σας σίγουρα θέλετε κάτι που αν μη τι άλλο θα μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτό το σημείο του σπιτιού σας ή σε οποιοδήποτε άλλο το τοποθετήσετε.

Η Venz έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά σε αυτό το σημείο μιας και έχουμε μια συσκευή με ένα πανέμορφο μεταλλικό γκρι χρώμα και όμορφες ομαλές γραμμές που δεν προσπαθεί με την εμφάνιση του να κεντρίσει το ενδιαφέρον του χρήστη και να φωνάξει παρόν αλλά εστιάζει στο να τοποθετηθεί και να αφομοιωθεί ομαλά σε ένα χώρο.

Η κατασκευή του στιβαρή και με ποιοτικά υλικά το κάνουν να ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή που θα το κρατήσετε στα χέρια σας.

Venz-A501-_MG_7184

Στο πάνω μέρος της συσκευής έχουμε το κουμπιά ελέγχου και ανοίγματος που και αυτά ακολουθούν τον ποιοτικό χαρακτήρα του υπόλοιπου συνόλου.

A501_webpgm3

Στο πίσω και στο κάτω μέρος έχουμε:

 • Μια θύρα AUX IN
 • Μια θύρα DC IN
 • Μια θύρα Ethernet
 • Μια θύρα USB

Η εφαρμογή VENZ APLAY που είναι τόσο διαθέσιμη στο Google Play Store όσο και στο App Store είναι άριστα σχεδιασμένη με μια πολύ καλή διεπαφή και συνδέεται με τους λογαριασμούς σας στο TuneIn Radio, iHeart Radio και Spotify. Δεν υπάρχει ακόμη συμβατότητα με το Apple Music αλλά αυτό δεν πρέπει να σας προβληματίζει ιδιαίτερα μιας και υπάρχει υποστήριξη του AirPlay πρωτοκόλλου της Apple.

Τέλος να αναφέρουμε πως η σύνδεση του τόσο η ασύρματη όσο και η ενσύρματη με το τοπικό μας δίκτυο έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Εσωτερικό 

Στην καρδία του ηχείου βρίσκεται ένα chipset AP8048C (ARM Kortek m3 + MT7648) και ένας πολύ ποιοτικός ενισχυτής ήχου της ΤΙ και συγκεκριμένα ο TAS5713.

Στα ηχεία συναντάμε 2 χ 25 Watt RMS με δύο επιπλέον tweeters για ακόμη καλύτερες αποδόσεις και σωστή μεταφορά του ήχου στον χώρο.

Αν μη τι άλλο και με βάση τα παραπάνω περιμέναμε να ακούσουμε ένα εντυπωσιακό και δυνατό αποτέλεσμα ειδικά και χάρη στον ενισχυτή ήχου που είναι ένας από τους καλύτερους της αγοράς.

Ποιότητα Ήχου 

Venz-A501-_MG_7189

Η compact σχεδιαστική υπογραφή του και η όχι και τόσο επιθετική του εμφάνιση ίσως σας ξεγελάσουν για τις δυνατότητες του. Μόλις όμως το βάλετε σε λειτουργία πραγματικά ετοιμαστείτε….

Ο ήχος είναι απίστευτα καθαρός και έντονος και στην μεσαία ένταση άνετα γεμίζει και κυριαρχεί σε ένα χώρο 45 τετραγωνικών χωρίς πρόβλημα.

Αν αυξήσετε την ένταση στο μάξιμουμ τότε σίγουρα ο γείτονας σας θα “απολαύσει” και αυτός τις μουσικές σας επιλογές χωρίς υπερβολή.

Αυτό που πραγματικά ξεχωρίσαμε ήταν πως ανεβάζοντας την ένταση ο ήχος αυτόματα ομαλοποιείται και ακόμη και στην μέγιστη δεν αλλοιώνεται σε καμιά περίπτωση. Ότι είδος μουσική και να αναπαρήγαμε στο A501 δεν καταφέραμε σε καμιά περίπτωση στην μέγιστη ένταση να μπουκώσουμε τα ηχεία και να αλλοιώσουμε τον ήχο.

Χαρακτηριστικά

Venz-A501-_MG_7192

 • Ενσωματωμένο WiFi – Υποστήριξη WiFi Hotspot
 • Υποστήριξη πρωτοκόλλων DLNA, AIRPLAY, QPLAY
 • Υποστήριξη Cloud Media Player πχ Spotify
 • Υποστήριξη Multiroom συνδεσμολογίας με χρήση περισσότερων από ενός A501
 • Υποστήριξη Internet Ραδιοφώνου
 • Τοπική αναπαραγωγή μέσω DC jack και μέσω USB
 • I2S 48 kHz/16bit που φτάνει μέχρι και τα 192 kHz/24bit
 • Signal to Noise > 85 dB
 • L/R Drivers 3″x 2 (8 Ω) + 1″ x 2 (8 Ω)

 Συμπέρασμα

Αν ψάχνετε για ένα ασύρματο WiFi ηχείο που θα έχει μεγάλη ποιότητα κατασκευής, ευκολία και ευχρηστία στην συνδεσμολογία και πάνω από όλα ποιοτικό και έντονο ήχο τότε το A501 της VENZ είναι για εσάς. Αν μάλιστα το συνδυάσετε και με ένα δεύτερο ή τρίτο A501 ηχείο τότε μπορείτε άνετα και αρκετά οικονομικά να έχετε μια Multiroom εμπειρία που θα σας εντυπωσιάσει.

Ένα από τα πολύ σημαντικά επίσης στοιχεία του είναι η εγγύηση που παρέχεται και που είναι 3 ετών άμεσης αντικατάστασης από την επίσημη αντιπροσωπεία της VENZ στην Ελλάδα που είναι tokinito.gr.

Η τιμή του ανέρχεται στα 149.95 και κρίνεται άκρως καλή αν αναλογιστεί κανένας τον ανταγωνισμό καθώς και το τι προσφέρει το εν λόγω ηχείο.

Περισσότερες πληροφορίες για τις συσκευές της VENZ στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε και από την επίσημη σελίδα τους στην χώρα μας ΕΔΩ

Editors-Choice-Update-2015-710x806

Οι περισσότεροι από εσάς ίσως γνωρίζετε την Venztech (Venz Technology Co., Ltd.) για τα φανταστικά Android Kodi TV boxes με το V12 Ultra που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην χώρα μας να κερδίζει με την πρώτη τον χώρο αυτό και μάλιστα άνετα. Πέρα όμως από τα TV boxes η εταιρεία δραστηριοποιείτε και στα WiFi & Bluetooth ηχεία …

Review Overview

Ποιότητα Κατασκευής
Συνδεσμολογία
Ποιότητα ήχου
Τιμή

AppleWorldHellas Recommended

Summary : Αν ψάχνετε για ένα ασύρματο WiFi ηχείο που θα έχει μεγάλη ποιότητα κατασκευής, ευκολία και ευχρηστία στην συνδεσμολογία και πάνω από όλα ποιοτικό και έντονο ήχο τότε το A501 της VENZ είναι για εσάς. Αν μάλιστα το συνδυάσετε και με ένα δεύτερο ή τρίτο A501 ηχείο τότε μπορείτε άνετα και αρκετά οικονομικά να έχετε μια Multiroom εμπειρία που θα σας εντυπωσιάσει.

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
91

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.