ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Samsung exec: Δεν αντιγράψαμε το iPhone της Apple απλά έχουμε καλύτερο marketing

Samsung exec: Δεν αντιγράψαμε το iPhone της Apple απλά έχουμε καλύτερο marketing

copycats

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Apple και Samsung για το θέμα των πατεντών συνεχίζετε με αμείωτο ρυθμό στην Καλιφόρνια. Από την μια λοιπόν η Apple ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει πως η Samsung αντέγραψε μέχρι αηδίας το iPhone και πάνω σε αυτό το γεγονός έχτισε την τεράστια αυτοκρατορία της. Από την άλλη η Samsung υποστηρίζει πως έχουν έναν φανταστικό marketing και αυτός είναι ο λόγος που πάνε τόσο καλά στις αγορές.

Ο Todd Pendleton,  chief marketing officer της Samsung ήταν ο πρώτος από τα υψηλά στελέχη της εταιρείας που ανέβηκε στο βήμα. Εξήγησε το marketing της Samsung, “Next Big Thing”, και πως αυτό κέρδισε τις Apple, HTC, και blackberry το 2011 στις αγορές.

“Νομίζω πως οι άνθρωποι μέχρι τότε γνωρίζανε την Samsung μόνο για τις τηλεοράσεις τους. Αλλά για τα smartphones μας ο αγοραστής δεν είχε μια καθαρή εικόνα για το τι πρεσβεύουν”

Το 2011 λοιπόν η Samsung κάνει μια στρατηγικής σημασίας αλλαγή στο Marketing για να επιτεθεί στην αγορά που ως τότε κυρίαρχος ήταν η Apple. Έτσι λοιπόν το στοίχημα του δείχνουμε πως δεν πουλάμε τηλεοράσεις αλλά smartphones που ανταγωνίζονται στα ίσα το iPhone της Apple πέτυχε.

Ο Pendleton μάλιστα δεν δίστασε να πει πως κάθε φορά που ένα νέο iPhone βγαίνει στην αγορά οι πωλήσεις του Galaxy πέφτουν άμεσα. Μάλιστα σε email που είχε στείλει ο ίδιος σε υψηλόβαθμα στελέχη της Samsung είχε πει χαρακτηριστικά “Θα μας χτυπήσει τσουνάμι μόλις κυκλοφορήσει το iPhone 5 στην αγορά”

Η επιθετική διαφημιστική πολιτική με τις διαφημίσεις να χλευάζουν τα προϊόντα της Apple και τονίζοντας τις αρετές αυτών της Samsung επιλέχτηκε ως τρόπος για να αντιμετωπίσουν το παραπάνω πρόβλημα.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.