ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / Η Samsung θα φέρει πρώτη το μεγάλο χαρακτηριστικό που δεν μπόρεσε φέτος η Apple

Η Samsung θα φέρει πρώτη το μεγάλο χαρακτηριστικό που δεν μπόρεσε φέτος η Apple

Galaxy-Note-7-USB-C-780x471

H Samsung θα κερδίσει την Apple παρουσιάζοντας στην αγορά μια νέα επαναστατική οθόνη σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα έγκριτος αναλυτής. Ο Κορεατικός κολοσσός στο επόμενο Galaxy Note θα έχει έναν αισθητήρα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη.

Την εν λόγω τεχνολογία ήθελε να φέρει και η Apple με την έλευση του iPhone X αλλά τελικά εγκατέλειψε αυτά τα πλάνα μιας και δεν είχε μείνει ικανοποιημένη με το τελικό αποτέλεσμα και την πρόοδο που είχε γίνει λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση της συσκευής.

Η Apple αναφέρει πως το Face ID είναι το μέλλον της βιομετρικής ασφάλειας και πως είναι πιο ασφαλές από το Touch ID. Κανείς όμως αντικειμενικά δεν μπορεί να πιστέψει πως η εταιρεία ήθελε να εξαλείψει τελείως την αναγνώριση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων από το iPhone X.

Για μήνες πριν την κυκλοφορία του η Apple δούλευε πάνω σε μια νέα οθόνη με το Touch ID να βρίσκεται ενσωματωμένο σε αυτή. Αυτή η οθόνη και σύμφωνα πάντα με τις φήμες θα επέτρεπε την αναγνώριση του δαχτυλικού αποτυπώματος του χρήστη οπουδήποτε στην οθόνη του iPhone X.

Τελικά η Apple δεν πρόλαβε να ενσωματώσει μια τέτοια τεχνολογία στο χρονικό διάστημα που είχε διαθέσιμο πριν την επίσημη παρουσίαση του iPhone X. Αναμένουμε λοιπόν όλη τον Νοέμβριο να δούμε το Face ID και πόσο πρακτική και ασφαλές τεχνολογία θα είναι.

Αν το Face ID αποδειχθεί επιτυχία τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως η Apple θα εγκαταλείψει σε μελλοντικά της iPhone τελείως το Touch ID. Για τώρα είμαστε σίγουροι όμως πως ακόμη δουλεύει πάνω στην αρχική της ιδέα για ενσωμάτωση του στην ίδια την οθόνη.

Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή της KGI Securities Ming-Chi Kuo, η Samsung οριστικοποιεί αυτή την τεχνολογία της ενσωματωμένης αναγνώρισης δαχτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη για το επερχόμενο Note 9 που κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο.

Η Samsung προσφέρει και αυτή αναγνώριση προσώπου στα Galaxy S8 και Galaxy Note 8 αλλά σε καμιά περίπτωση η τεχνολογία που χρησιμοποιεί δεν είναι τόσο ανεπτυγμένη όσο αυτή του Face ID της Apple. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η λύση αυτή να μην είναι ασφαλής για τον χρήστη σε καμιά περίπτωση.

About Στέφανος Κολοβός

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία χρόνια και λόγω εργασίας. Αγαπημένη του συσκευή είναι το iPhone του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά